امروز: جمعه 10 فروردین 1403
دسته بندی محصولات
بخش همکاران
بلوک کد اختصاصی

گزارش کارآموزی نگرشی بر فعالیتهای بالادستی صنعت نفت

گزارش کارآموزی نگرشی بر فعالیتهای بالادستی صنعت نفت دسته: فنی و مهندسی
بازدید: 11 بار
فرمت فایل: doc
حجم فایل: 5061 کیلوبایت
تعداد صفحات فایل: 160

گزارش کارآموزی نگرشی بر فعالیتهای بالادستی صنعت نفت (رشته صنایع شیمیایی) در 160 صفحه ورد قابل ویرایش

قیمت فایل فقط 13,000 تومان

خرید

گزارش کارآموزی نگرشی بر فعالیتهای بالادستی صنعت نفت در 160 صفحه ورد قابل ویرایش

فهرست

عنوان                                                                                                               صفحه

پیشگفتار................................................................................................................ 1

مقدمه .................................................................................................................... 2

فصل اول:نفت خام................................................................................................ 7

خواص فیزیكی نفت خام........................................................................................ 8

فصل دوم:  انواع سازنده های زمین شناسی..................................................... 12

توصیف سازندها .................................................................................................. 13

فصل سوم:  مهندسی مخزن................................................................................. 26

سنگ مخزن  ......................................................................................................... 27

انواع مخازن هیدروكربنی...................................................................................... 33

پوش سنگ ............................................................................................................ 41

فصل چهارم: اکتشاف ........................................................................................... 43

اكتشاف ................................................................................................................. 44   

فصل پنجم: حفاری ............................................................................................... 48

انواع روشهای حفاری................................................................................................ 49

انواع مته ............................................................................................................... 56

گل حفاری ............................................................................................................ 58

تكمیل چاه ............................................................................................................. 61

فصل ششم: استخراج نفت و روشهای EOR..................................................... 62

بازیافت حرارتی .................................................................................................... 64

بازیافت شیمیایی ................................................................................................... 66

رانش میكروبی ..................................................................................................... 67

بازیافت امتزاجی.................................................................................................... 69

تكنولوژی بهبود یافته حفاری................................................................................ 74

شكافت هیدرولیكی................................................................................................. 76

فصل هفتم: بررسی تزریق گاز امتزاجی............................................................. 85

رفتار فاز و خواص مایعات................................................................................... 86

آب در مهندسی نفت ............................................................................................. 112

نمودارهای فازی .................................................................................................. 116

اثرات فشار  .......................................................................................................... 145

اثرات دما  ............................................................................................................. 151

منابع   .................................................................................................................. 155



پیش گفتار:

كشورما بر پایه صنعت نفت به پیشرفتهای اقتصادی فراوانی دست یافته است و آشنایی با دانش فنی این صنعت و روش ها و فعالیت هایی كه برای استخراج و بهره برداری از این سرمایه ملی مورد استفاده می باشد برای ما از اهمیت فراوانی برخوردار است. به طور كلی این فعالیت ها به دو دسته پایین دستی و بالا دستی تقسیم می شود. فعالیت های بالا دستی شامل مراحل زمین شناسی، اكتشاف، مطالعه مخزن، حفاری و سایر تلاش هایی است كه برای به بهره برداری رساندن یك میدان نفتی انجام می شود و فعالیت های پایین دستی  شامل استخراج، جداسازی، پالایش و سایر عملیات از این قبیل می باشد.

در این پژوهش كه در قالب 240 ساعت كار عملی تحت عنوان كارآموزی انجام شده است به شرح وظایف و فعالیت های بالا دستی صنعت نفت اشاره گردیده است كه امیدوارم مورد توجه و استفاده علاقه مندان به این رشته قرار گیرد.




مقدمه:

پترولیوم[1] واژه ای لاتین است که در زبان فارسی معادل مناسبی ندارد. پترولیوم در واقع مواد هیدروکربنی است که به صورت طبیعی عمدتا در سنگ های رسوبی واقع می گردد. پترولیوم می تواند به صورت فازهای مختلف از جمله فاز گازی، نظیر گاز طبیعی[2]، فاز مایع، نظیر نفت خام[3] و فاز جامد مثل قیر[4] در خلل و فرج و شکستگی های سنگ ها تجمع یابد.

انباشته شدن مواد هیدروکربنی در زیر سطح زمین در سنگ هایی صورت می گیرد که توانایی نگهداری و انتقال سیالات را داشته باشند. این سنگ ها، مخزن[5] نامیده می شوند. تجمع مواد هیدروکربنی به صورت اقتصادی در سنگ مخزن منوط به وجود عوامل متعددی است. به طور کلی وجود پنج عامل برای تجمع اقتصادی نفت و گاز لازم و ضروری است.

این پنج عامل عبارتند از :

1-    سنگ منشا بالغ[6]، که تولید هیدروکربن کرده باشد.

2-    سنگ مخزن[7]، که بتواند هیدروکربن را در داخل خود جای دهد.

3-    مهاجرت هیدروکربن بین سنگ منشا و سنگ مخزن[8] عملی باشد.

4-    پوش سنگ[9] ناتراوا که از خروج نفت از داخل سنگ مخزن جلوگیری کند.

5-    تله نفتی[10] که در آن نفت به صورت اقتصادی متمرکز گردد.



تاریخچه اکتشاف نفت:

نفت و گاز از زمان های بسیار قدیم به صورت تراوشهای سطحی، شناخته شده و مورد استفاده بوده اند. برای مثال می توان شعله های آتش جاویدان را نام برد که از شیل های نفتی نزدیک باکو نشات می گرفت. اکتشاف نفت یک دانش بسیار قدیمی و کاربردی است که با جمع آوری قیر[11] از تراوش های طبیعی سطحی[12] به قلمرو علم وارد شد. در آن زمان ها، نفت برای مقاصد پزشکی، گرمایی و همچنین مصارف عایق کاری استفاده می شد.



خلاصه ای از مراحل پیشرفت در اکتشاف نفت:

اولین چاه اکتشاف نفت در سال 1745 در فرانسه حفر شد و اولین چاه استخراج نفت توسط کلنل دریک در پنسیلوانیا در سال 1859 حفاری شد. این آغازی برای اکتشافات زیر سطحی نفت بود که بعدها، خصوصا بعد از افزایش تقاضا برای استخراج نفت در طول جنگ جهانی اول، شدت گرفت.

قدیمی ترین تئوری برای اکتشاف نفت، تئوری طاقدیس[13] بود ه به وسیله هانت[14] در سال 1861 معرفی شد. کاربرد این تئوری برای یافتن نفت در قله طاقدیس ها ابزار موفقی بود. این تئوری به عنوان تئوری اصلی برای اکتشافات مهم نفتی امریکا، ونزوئلا، آرژانتین، برمه و به خصوص در مسجد سلیمان ایران مورد استفاده قرار گرفت.

بعد از پیدا شدن نفت در سال 1880 در رسوبات دریایی پنسیلوانیا که ارتباطی با ساختمان های طاقدیسی نداشت و شکل گیری نفتگیر صرفا ناشی از تغییر رخساره رسوبات بود، مشخص شد که ذخایر نفتی می توانند در حوضچه های غیر چین خورده هم وجود داشته باشند. در نتیجه مفهوم نفتگیرهای چینه ای[15] با این کشف فراگیر شد.

تا اواسط دهه 1920، تهیه و استفاده از نقشه های سحطی طاقدیس ها ابزار اصلی اکتشافات نفتی بود و پیدا کردن نفتگیرهای چینه ای معمولا به صورت اتفاقی رخ می داد.

تا سال 1925 فقط ماسه سنگ ها به عنوان مخازن هیدروکربنی مورد نظر و مطالعه بودند، اما اکتشاف مخازن عظیم هیدروکربنی در کربناتها در میدان هایی نظیر مسجد سلیمان ایران، کرکوک عراق، کرتاسه مکزیکی و  Smackover آمریکا نشان داد که نفت می تواند در سنگ های کربناته نیز یافت شود.

بعد از اواسط دهه 1920 با روی کار آمدن روش های جدید نظیر مغناطیس سنجی[16]، ثقل سنجی[17] و مطالعات لرزه ای[18]، اکتشاف نفتی راه تازه ای برای پی بردن به آنومالی ها و ساختارهای زیر سطحی غیر قابل مشاهده از سطح پیدا نمود.

این تکنولوژی به تشخیص موقعیت پی سنگ و آنومالی های دیاپیریک کمک می کنند و به طور کلی یک شمای عمومی از ساختارهای زیر سطحی را آشکار می سازند.

در سال 1927 در فرانسه اولین نمودارهای ژئوفیزیکی برای اندازه گیری تخلخل[19] و آب اشباع شدگی[20] در چاه های حفاری شده، مورد استفاده قرار گرفت.

پیشرفت در علوم زمین شناسی نظیر میکرو پالئونتولوژی[21] و ارائه مدل های رخساره ای[22] در دهه 1960 کمک شایان توجهی برای اکتشافات نفتی بود. تا دهه 1960 مطالعات فسیل شناسی، صرفا بر روی ماکرو فسیل ها متمرکز بود که کاربرد محدودی داشتند چرا که بسیاری از آنها در اثر حفاری به دلیل اندازه بزرگشان کاملا منهدم شده و قابل شناسایی نبودند. بنابراین گسترش میکروپالئونتولوژی و تعریف بسیاری از بیوزون ها بر پایه میکرو فسیل ها که به آسانی در مغزه ها[23] و خرده های[24] حاصل از حفاری یافت می شوند،

در این راه کمک موثری بود، زیرا تطابق ناحیه ای چینه ها بسیار آسانتر و دقیق تر صورت می گرفت.

بعدها توسط مدل های رخساره ای و تفسیر جزییات محیط های رسوبی قدیمی[25] کمک موثری در تشخیص شکل هندسی مخازن[26] کردند و پیش بینی قابل اعتمادی از کیفیت مخازن از نظر تخلخل و تراوایی ارائه دادند.

در دهه 1950 قانون دینامیک سیالات به طور موفقی توسط هوبرت وهیل[27] برای توصیف مهاجرت و ذخیره نفت به کار برده شد. در دهه 1970 پیشرفت در کسب و پردازش[28] اطلاعات لرزه ای و نیز استفاده از کامپیوترهای سریع برای این منظور توانست نیمرخ های لرزه ای بسیار دقیق را بدست دهد و لذا امروزه این مقاطع سیمای عمومی درون زمین را به خوبی مشخص می کنند.

بعد از دهه 1980، تا کنون توسعه صرفا به صورت پیشرفته در تکنولوژیهای گذشته و نیز معرفی نرم افزار های مختلف کامپیوتری بوده که باعث شده است اکتشاف هیدروکربن ها آسانتر، سریعتر و مطمئن تر انجام شود.



سازند گچساران[29]:

سازند گچساران در مناطق نفت خیز جنوب دارای 7 بخش است و به طور عمده از جنس مارن خاکستری، انیدریت، نمک، سنگهای آهکی نازک لایه و مارن های قرمز تشکیل شده است. این سازند در نواحی فارس شامل سه بخش چهل، چمپه و مول می باشد. بخش چهل که بخش زیرین سازند به شمارمی رود از لایه های انیدریت تشکیل شده است. بخش چمپه از آهک های ژیپس دار و بخش مول از مارن های قرمز و خاکستری همراه با لایه های انیدریت تشکیل شده است و در قسمت فوقانی سازند قرار دارد.

در سازند گچساران منطقه خوزستان 7 بخش شناسایی شده است. بخش 7 در بالای سازند بوده و بخش 1 که به نام پوش سنگ در قسمت های زیرین سازند قرار دارد، به عنوان سنگ پوشش مخزن نفتی آسماری مطرح می باشد.



-        سازند آسماری[30]:

سازند آسماری در مقطع نمونه دارای ضخامت 314 متر است و در برخی از چاهها ضخامت آن به حدود 450 متر نیز می رسد. این سازند از آهک سخت و کرم رنگ تا قهوه ای رنگ تشکیل شده است. البته لازم به ذکر است که لایه های مارن خاکستری، مارن قرمز و شیل های مختلف نیز دراین سازند و در نواحی مختلف وجود دارد. تجمع های نازک از جنس انیدریت نیز در قسمت های فوقانی سازند بیشتر وجود دارد. لایه ها و عدسی های ماسه سنگی عمدتا در میادین اهواز مارون، آب تیمور و منصوری مشاهده می شوند به طوری که در میدان گچساران این ماسه سنگ ها وجود ندارند. بخش ماسه سنگی اهواز متعلق به سازند آسماری است. هم از این بخش در نواحی لرستان بخش کلهر می باشد که از جنس سنگهای تبخیری خصوصا انیدریت می باشد این بخش در قسمت های میانی و زیرین سازند آسماری قرار دارد.این بخش با سازند پابده که در زیر آن قرار دارد هم شیب است. بخش کلهر فقط در جنوب غرب لرستان وجود دارد. سن سازند آسماری از الیگوسن تا میوسن پیشین می باشد.



-        سازند پابده[31]:

در مقطع نمونه 798 متر ضخامت دارد و از جنس شیل های خاکستری، آهکهای رسی و مارن های خاکستری تشکیل شده است. مارن خاکستری در این سازند حاوی سنگواره های ذره بینی پلانکتون ها می باشد. بخش شیل ارغوانی در قسمت پایینی سازند قرار دارد. سن این سازند در خوزستان پالئوسن پسین تا الیگوسن است. سازند پابده در زیر آسماری در خوزستان قرار می گیرد.


- سازند جهرم[32]:

این سازند در نواحی فارس وجود دارد و در زیر سازند آسماری قرار دارد. از جنس دولومیت و آهک است و ضخامت آن در مقطع نمونه 468 متر گزارش شده است. این سازند هم ارز سازندهای رضومه و دمام عربستان و کویت وجنوب شرق عراق است. سن این سازند پالئوسن تا ائوسن پسین می باشد. سازندهای تله زنگ و شهبازان که در نواحی لرستان وجود دارند، هم ارز و معادل با سازند جهرم هستند.



- سازند شهبازان[33]:

سازند شهبازان در مقطع نمونه 333 متر می باشد و از جنس آهک، دولومیت و آهک دولومیتی است. این سازند در نواحی لرستان و مستقیما در زیر سازند آسماری قرار می گیرد. سن این سازند ائوسن میانی یا ائوسن پسین است.



-        سازند کشکان[34]:

سازند کشکان در مقطع نمونه 370 متر ضخامت دارد. این سازند تنها در نواحی لرستان وجود دارد و در زیر سازند شهبازان قرار دارد. این سازند از سیلتستون های قرمز و ماسه سنگهای چخماقی و کنگلومراهای مختلف تشکیل شده است. سن سازند کشکان پالئوسن – ائوسن میانی است.

-        سازند تله زنگ[35]:

سازند تله زنگ منحصرا در ناحیه لرستان گسترش دارد. در مقطع نمونه 204 متر آهک های متوسط لایه خاکستری رنگ می باشد. این سازند در زیر سازند کشکان قرار دارد و سن آن پائوسن تا ائوسن میانی است.



-        سازند امیران[36]:

سازند امیران در ناحیه لرستان گسترش داشته و در مقطع نمونه 872 متر ضخامت دارد. این سازند در زیر سازند تله زنگ قرار دارد و از ماسه سنگ مارن و شیل  (رسوبات آواری فلیش) تشکیل شده است. سن این سازند مائس تریشتین تا پالئوسن است.



-        سازند ساچون[37]:

این سازند در ناحیه فارس گسترش دارد و در زیر سازند جهرم قرار می گیرد. ضخامت آن در مقطع نمونه 1414 متر گزارش گردیده است. این سازند از گچ، مارن و دولومیت تشکیل شده است. سن این سازند مائسن تریشتین پسین تا پالئوسن پیشین است.

خواص فیزیکی سنگ های مخزنی:

1- تخلخل [38]:

تخلخل یکی از دو پارامتر ضروری برای یک سنگ مخزن هیدروکربنی است. تخلخل عبارتست از نسبت حجم فضاهای خالی به حجم کل سنگ. در مخازن هیدروکربنی حجم فضاهای خالی توسط سیالاتی نظیر گاز، نفت و آب اشغال شده است. تخلخل با حرف لاتین  نمایش داده می شود و بر حسب درصد بیان می گردد که می توان آن را به کمک یکی از روش های زیر بدست آورد.

حجم منافذ = VP




حجم دانه = Vg




حجم کل =  Vb




بیشتر مخازن، تخلخلی درمحدوده 5 تا 30 درصد دارند. تخلخل های کمتر از 5 درصد به ندرت انباشته اقتصادی ایجاد می کنند و تخلخل بیشتر از 35 درصد خیلی نادر است.

انواع اصلی تخلخل:

تخلخل را می توان بر اساس زمان تشکیل، موثر بودن برای تولید و اندازه به انواع مختلف تقسیم بندی کرد:

از نظر زمان تشکیل تخلخل به انواع زیر تقسیم می شود:

    تخلخل اولیه[39]
    تخلخل ثانویه[40]

از نظر کاربردی یا موثر بودن برای تولید:

    تخلخل کل[41]
    تخلخل مفید[42]
    تخلخل جدا افتاده[43]

از نظر اندازه، تخلخل به انواع زیر تقسیم می شود:

    درشت تخلخل[44]
    ریز تخلخل[45]

تخلخل اولیه هم زمان با رسوب گذاری و تخلخل ثانویه پس از رسوبگذاری تشکیل می شود. از تخلخل اولیه می توان تخلخل بین دانه ای یا بین ذره ای که ما بین دانه های رسوب وجود دارد و تخلخل درون دانه ای یا درون ذره ای که در داخل خود دانه ها قرار دارد را نام برد. تخلخل بین دانه ای، بیشتر درماسه سنگ ها و تخلخل درون دانه ای، بیشتر در سنگ های آهکی اسکلتی وجود دارد.

تخلخل مفید مقدار فضاهای خالی را گویند که قادرند به وسیله نفت یا گاز قابل بازیافت پر شوند. این نوع تخلخل درواقع مقدار فضاهایی خالی است که به اندازه کافی به هم مرتبط بوده و نتیجه این ارتباط کافی حفرات به همدیگر، بازیافت نفت و یا گاز می باشد. درتخلخل مرتبط هر فضای خالی توسط چندین گلوگاه با فضاهای خالی اطراف مرتبط است. تخلخل مرتبط یا تخلخل تر بسته فقط با یک گلوگاه به فضاهای اطراف مرتبط است. در تخلخل جدا افتاده، هیچ ارتباطی بین حفرات موجود نیست. دو نوع تخلخل مرتبط و به هم مرتبط مجموعا تخلخل مفید سنگ را تشکیل می دهند.

به کلیه خلل و فرج که قطر آن ها کمتر از یک میکرون باشد ریزتخلخل اطلاق می گردد.

درشت تخلخل ها ممکن است در اثر رشد کانی های رسی پر کننده منافذ[46] و رس های پل ساز[47] به ریز تخلخل تبدیل شوند.



2- تراوایی[48] :

برای یک سنگ مخزن صرف داشتن تخلخل پر از نفت یا گاز کافی نیست، بلکه خلل و فرج باید به هم متصل باشند تا هیدروکربن ها اجازه حرکت به داخل و خارج مخزن را بدهند. تراوایی توانایی محیط متخلخل برای انتقال سیال است. واحد اندازه گیری تراوایی دارسی [49]است که به نام یک دانشمند فرانسوی می باشد که جریان آب در محیط های متخلخل را در سال 1856 مطالعه کرد. یک دارسی توانایی تراوایی یک سنگ است وقتی که بتواند در طی یک ثانیه اجازه عبور یک سانتی متر مکعب از یک مایع با گرانروی یک سانتی پوآز را ازسطح مقطع یک سانتی متر مربعی بدهد، وقتی که گرادیان فشار یک اتمسفر باشد. از آنجا که اکثر مخازن تراوایی کمتر از یک دارسی دارند، معمولا از میلی دارسی که یک هزارم دارسی است، استفاده می شود.

تراوایی سازندها از یک میلی دارسی تا بیش از ده هزار میلی دارسی (مخصوصا در مخازن دارای شکستگی نظیر آسماری) تغییر می کند.

عموما تراوایی را با K نشان می دهند. تراوایی میانگین در مخازن معمولا بین 5 – 500میلی دارسی (MD) است، هر چند بعضی ازمخازن استثنایی تراوایی بالای MD 3000 دارند.



انواع تراوایی:

1- تراوایی مطلق[50]:

تراوایی مطلق، تراوایی است که فضاها صد در صد از یک سیال اشباع شده باشد. تراوایی مطلق یک سنگ، خاص همان سنگ است و به نوع سیال درونی آن بستگی ندارد.



2- تراوایی موثر[51]:

تراوایی موثر وقتی است که بیش از یک سیال در منافذ وجود داشته و یکی از آنها غالب باشد. بنابراین تراوایی موثرتابع اشباع شدگی است.


3- تراوایی نسبی[52]:

تراوایی نسبی از پارامترهای مهم است که وقتی دو یا بیش از دو سیال متحرک، مثل نفت و آب، درمیان فضاهای خالی وجود داشته باشد تعریف می گردد. تراوایی نسبی برای یک فاز، از نسبت تراوایی موثر به مطلق تعیین می شود. پس تراوایی نسبی نیز تابع اشباع شدگی است. در یک مخزن حاوی نفت و آب، تراوایی نسبی نفت (Kro) می تواند بین صفر تا 1 متغیرباشد که بستگی به مقدار اشباع آب دارد. هنگامی که اشباع آب افزایش می یابد تا این که به صفر برسد.



4- تراوایی پایه[53]:

تراوایی پایه تراوایی هیدروکربن در حضور آب کاهش نیافتنی[54] است. برای یک مخزن دارای آب و نفت، این بدان معنی است که تراوایی پایه همان تراوایی موثر برای نفت با حضور آب غیر قابل بازیافت است. برای یک مخزن گازی تراوایی پایه همان تراوایی گاز در حضور آب کاهش نیافتنی است.


3- ترشدگی مخازن[55]:

 ترشدگی یک مخزن، تمایل یک سیال برای پخش شدن یا چسبیده شدن به سطوح حفرات است که این موضوع در حضور سیالات اختلاط نیافتنی صورت می گیرد. حفرات عموما به وسیله نفت، گاز یا آب اشباع شده اند. شرایطی که تحت آن گاز می تواند قابلیت ترکنندگی داشته باشد در ماوراء محدوده شرایط مخازن طبیعی قرار دارد. فقط نفت و آب قابلیت ترکنندگی دارند. اگر هر سه فاز نفت و گاز و آب در یک مخزن حضور داشته باشند، فقط یک سیال تر کننده کوچکترین منافذ و سوراخ ها را اشغال می کند.



انواع مخازن هیدروکربنی:

سنگ های مخزن بیشتر ماسه سنگی و کربناته هستند و به همین دلیل عمده بحث بر مطالعه این مخازن بوده و فقط به صورت گذرا مخزن هایی که کمتر معمول هستند، مثل مخازن موجود در سنگ های آذرین و دگرگونی، بررسی خواهد شد. مخازن هیدروکربنی به سه دسته اصلی ماسه سنگی، کربناته و غیرمعمول طبقه بندی می شود.



1-    مخازن ماسه سنگی[56]:

یکی از مهمترین نوع مخازن نفت و گاز دنیا، مخازن ماسه سنگی است. کیفیت خوب مخازن ماسه سنگی مدیون ماهیت آن هاست. ماسه سنگ ها نسبت به فرآیندهای دیاژنزی، در مقایسه با کربنات ها، کمتر حساسند بنابراین شانس باقی ماندن تخلخل اولیه در آن ها نسبتا بالاست.

کیفیت سنگ های مخزن ماسه سنگی به تخلخل و تراوایی آن ها بستگی دارد. بدین ترتیب کیفیت مخزن ماسه سنگی به منشا، شرایط رسوبگذاری و محیط رسوبگذاران و نیز نهایتا به محیط دیاژنزی آن ها بستگی دارد.



مدلهای ترکیبی:

-         به اطلاعات ترکیبی برای افزایش متغیرهای اولیه فشار و دما نیاز دارد.

مدلهای ترکیبی:

1-    گاز و نفت مخلوطی از چندین جزء می باشند.

2-    همه اجزاء ممکن است در هر دو فاز موجود باشد (گاز و مایع)

3-  خواص حجمی فازها به صورت تابعی از فشار و دما و ترکیبات فازی استفاده شده همان مدل یک معادله حالت برای همه فازها به دست می آورد.

مدل نفت سیاه:

مدل نفت سیاه می تواند یک مورد خاص از یک مدل ترکیبی در نظر گرفته شود.

1-    تنها دو جزء به صورت فازهای گاز G و نفت O نامگذاری می شوند.

2-  جزء G ممکن است در فاز نفت حل نشود و این به واسطه حلال نفت – گاز محاسبه می شود. اگر چه جزء نفت O، نمی تواند در فاز گاز حل شود.

3-    خواص حجمی از روابط جدایی برای فازهای گاز و نفت محاسبه می شود.

نمودارهای رفتار فازی:

نمودارهای فشار در مقابل دما می تواند برای تصور کردن مسیر تولید سیالات از مخزن به سطح برای دسته بندی سیالات مخزن بر طبق دمای بحرانی محل نسبت به دمای مخزن استفاده شود.

رفتار فازی نفت خام و آب و سیالات EOR یک زمینه معمول برای فهمیدن مکانیزم های جابجایی فرایندهای EOR است.

این رفتار شامل دو یا چند شکل فازی نفت خام – فرایندهای تزریق حلال امتزاج پذیر، مدلهای گاز – نفت. آب از بخار روبی و دو – و سه رفتار فازی سیستم های نفت  - آب نمک – سورفاکتانت است. منظور اصلی از نمودارهای رفتار فازی برای توسعه راهبردهای را نرمال تولید نفت و گاز است.

تعاریف اصلی:

-  سیستم:  یک گروهی از مواد با مرزهای محدود (فیزیکی یا فرضی) است که می تواند به صورت ایزوله از سیستم در نظر گرفته شود اگر مطلوب باشد.

-  سیستم بسته: تبادل جرم با محیط ندارد اما ممکن است تبادل انرژی داشته باشد. (دما)

-  سیستم باز: تبادل جرم و انرژی با محیط اطراف دارد.

-  سیستم ایزوله (آدیاباتیک): تبادل جرم یا انرژی با محیط اطراف ندارد.

-  سیستم ممکن: سیستم از دو یا چند فاز ساخته شده که در سطح تماس فاز خواص شدتی ناگهان تغییر می کند.

-  فاز: یک قسمت از سیستم که خواص شدتی همگن دارد و به وسیله یک سطح فیزیکی محدود شده است.

همگن به این معنی است که ممکن است از یک نقطه به نقاط دیگر بین یک محدوده بدون فهمیدن یک تغییر ناپیوسته در یک خاصیت حرکت کند. یک تغییر ناگهانی در یک خاصیت وقتی مشاهده می شود که سطح مشترک شکسته شود . یک سطح مشترک دو یا چند فاز را جدا می کند. این فازها جامد و مایع و گاز هستند.

-  خواص: مشخصات یک سیستم (فاز) که ممکن است از لحاظ کمی ارزیابی شود.

این خواص عبارتند از:

-        دانسیته فاز (مایع – جامد – گاز)

-        تراکم پذیری

-        کشش نظمی

-        ویسکوزیته (گرانروی) (با کمک از مدلهای انتقال)

-        ظرفیت حرارتی

-        قابلیت هدایتی حرارتی

-   جزء یک گونه مولکولی تعریف شده یا فرض سیالات مخزن حاوی اجزای زیادی هستند و ما معمولا برای ترکیب چندین جزء در اجزای فرضی یا نمایشی برای ساده سازی نمایش رفتار فازی و محاسبات بعدی استفاده کنیم.

تعریف شده  C1,C2,H2O

فرضی یا موهوم C+7

-   حالت شرایط یک سیستم در یک زمان مشخص وقتی که همه خواص شدتی ثابت باشند بدست می آید. نمودارهای رفتار فازی این نمودارها پوشش های فازی نامیده می شوند منحنی نقطه شبنم و منحنی نقطه حباب در نقطه بحرانی مخلوط همدیگر را قطع می کنند (به هم می رسند)  .

قیمت فایل فقط 13,000 تومان

خرید

برچسب ها : گزارش کاراموزی نگرشی بر فعالیتهای بالادستی صنعت نفت (رشته صنایع شیمیایی) , کاراموزی نگرشی بر فعالیتهای بالادستی صنعت نفت (رشته صنایع شیمیایی) , کارورزی نگرشی بر فعالیتهای بالادستی صنعت نفت (رشته صنایع شیمیایی) , دانلود گزارش کارآموزی نگرشی بر فعالیتهای بالادستی صنعت نفت (رشته صنایع شیمیایی) , نگرشی بر فعالیتهای بالادستی صنعت نفت (رشته صنایع شیمیایی)

نظرات کاربران در مورد این کالا
تا کنون هیچ نظری درباره این کالا ثبت نگردیده است.
ارسال نظر