امروز: جمعه 10 فروردین 1403
دسته بندی محصولات
بخش همکاران
بلوک کد اختصاصی

گزارش کارآموزی زراعت،جهاد كشاورزی شهرستان مینودشت بخش گالیكش نبات

گزارش کارآموزی زراعت،جهاد كشاورزی شهرستان مینودشت بخش گالیكش نبات دسته: کشاورزی و زراعت
بازدید: 16 بار
فرمت فایل: doc
حجم فایل: 9020 کیلوبایت
تعداد صفحات فایل: 53

گزارش کارآموزی زراعتجهاد كشاورزی شهرستان مینودشت بخش گالیكش نبات در 53 صفحه ورد قابل ویرایش

قیمت فایل فقط 9,100 تومان

خرید

گزارش کارآموزی زراعت-جهاد كشاورزی شهرستان مینودشت بخش گالیكش نبات در 53 صفحه ورد قابل ویرایش
پیش گفتار
كشاورزی به عنـوان یكی از مهم تـرین بخش هـا در سـاختار اقتصـاد كلان كشـور به شمار آمده و محوریت این بخش در برنامه های توسعه اقتصادی، اجتماعی و فـرهنگی كشـور طی سال های بعد از پیروزی شكوهمند انقلاب اسلامی مطرح بوده است. با توجه به اینكه بشر در هر زمان و تحت هـر گـونه شـرایط رشـد و تـوسعه صنعتی و فـن آوری جدید، از تولیدات كشاورزی به ویژه مـواد خوراكی بی نیاز نبوده و نخواهد بود، لذا پیوسته یكی از نگرانی های اصلی سیاستگذاران و دولتمـردان كشـورها، تأمین مـایحتاج عمومی و امنیت غذایی بوده و می باشد. افزایش تولیدات كشاورزی، نیل به خود كفـایی نسبی و در یك كلام امنیت غذایی در كشور، مستلزم بهره گیری بهینه از دانش و فـن آوری هـای جدید كشاورزی متناسب با شرایط آب و هوایی مناطق مختلف كشورخواهد بود و این مهـم، زمانی تحقق خواهد یافت كه به امر پژوهش به طور اعم و تحقیقات كشاورزی بطور اخص توجه كافی مبذول شود.
فهرست
فصل اول
-         تاریخجه سازمان ……………....……………………................1
    - قانون تشكیل وزارت جهاد كشاورزی ..............................................1   
الف_ سیاست گذاری ، برنامه ریزی و نظارت..........................................3
ب_امور پژوهش ، آموزش و ترویج ....................................................3 
ج_ امور منابع طبیعی و آبخیزداری......................................................4
د_ امور زیربنایی كشاورزی و توسعه روستایی........................................4
ه_ امور كشاورزی، دام و آبزیان.........................................................4
ز_ امور حمایتی............................................................................5
 - شـرح وظایـف وزارت جهاد كشاورزی ..............................................6
الف_ سیاست گذاری ، برنامه ریزی و نظارت.........................................6
ب_ امور پژوهش ، آموزش و ترویج ...................................................6
ج_ امور منابع طبیعی و آبخیزداری .....................................................6
د_ امور زیربنایی كشاورزی و توسعه روستایی .......................................7
ه_ امور كشاورزی، دام و آبزیان ........................................................7
ز_ امور حمایتی............................................................................8
فصل دوم
- معاونت امور زراعت
- وظایف ...................................................................................9
- جدول آماری سطح زیر كشت محصولات زراعی استان گلستان ................. 10
- پیشرفت علم علف های هرز در ایران ...............................................11
- GIS  ابزاری كارآمد در تحقیقات علف های هرز..................................11
- اهداف مبازرزه با علفهای هرز........................................................12
- بررسی مقایسه ای آللوپاتی و رقابت .................................................12
- كم توجهی به اهمیت خسارت علف های هرز.......................................13
 -جایگاه كنترل علف های هرز سبزی و صیفی در ایران ...........................13
- مبارزه شیمیائی با علف های هرز كلزا ............................................ 13
- جنبه هائی از كنترل یولاف وحشی درمزارع گندم ................................14
- بیماری ساق سیاه كلزا رو به گسترش است ....................................... 15
- آشناسایی با علفكشها ..................................................................16
- آشنایی با سموم جدید شته كش – مبارزه با علفهای هرز و بیماری كلزا.........17
- آشناسایی آفات برگخوار كلزا ........................................................18
- کشت گندم .............................................................................19
- مشاهده بیماری زنگ زرد دراوایل بهار........................................... 21
- مشاهده فوزاریوم گندم در نیمه اول اردیبهشت ماه ................................22
- آشنایی با علفكش های نازك برگ و علف كش های پهن برگ ...................23
- زمینها كوچك است، شالیكاری صرف نمی كند.................................... 24
- زیتون.................................................................................. 25
فصل سوم
-         فرمهای گزارش پیشرفت كارآموزی از شماره 9-1
-         فرم پایان دوره كار آموزی
تاریخچه
تنوع اقلیمی ، وجود منابع و ذخایر غنی، امكان ایجاد اشتغال مولد كم هزینه و زودبازده و وجود مزیت نسبی در تولید و صدور محصولات ، از جمله قابلیت های بخش كشاورزی است.
23 درصد شاغلان كل كشور در این بخش اشتغال دارند و 26 درصد تولید ناخالص داخلی ،26 درصد صادرات غیر نفتی و بیش از 80 درصد غذای كشور در بخش كشاورزی تامین می شود.
این بخش از نظر تولید، اشتغال، صادرات، حفاظت و بهره برداری اصولی از منابع طبیعی و خدادادی ، توسعه تحقیقات و فنآوری ها و توسعه مشاركت های مردمی، یكی از اركان مهم اقتصاد و امنیت كشور به حساب می آید.
بخش كشاورزی و توجه به توسعه و عمران روستا ها پس از پیروزی انقلاب اسلامی ایران، همواره مورد اهتمام و تایید قانونگذاران ، برنامه ریزان و دستگاه های اجرایی و محور توسعه اقتصادی و اجتماعی بوده و تحولات وسیعی در عرصه كشاورزی و روستاها و مناطق عشایری به وجود آمده است.
اما به علت برخی ناهماهنگی ها و سیاست ها، نظام ها و روش های ناكارا، تداخل وظایف ، دوباره كاری ها .... و بروز حوادث طبیعی (نظیر خشكسالی و سیل) بخش كشاورزی در سال های اخیر با دشواری هایی روبه رو بوده كه مانع از رشد مطلوب این بخش شده است.
به منظور رفع این نابسامانی ها و نارسایی ها، براساس قانون برنامه سوم توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی جمهوری اسلامی ایران دولت مكلف شده تا در جهت اصلاح نظام اداری ، كاهش تصدی های غیر ضروری، ارتقای بهره وری و كارایی نیروی انسانس و مدیریت دستگاههای اجرایی، حذف موازی كاری ها .... و تجمع امور كشاورزی ، دام، توسعه و عمران روستایی تدابیر لازم را اتخاذ كند. در این راستا، لایحه ادغام وزارتخانه های جهادسازندگی و كشاورزی و تشكیل وزارت جهاد كشاورزی توسط سازمان مدیریت و برنامه ریزی تهیه شد و پس از تصویب هیات وزیران در تاریخ بیست و ششم مرداد ماه سال 1379 با قید یك فوریت به مجلس شورای اسلامی تقدیم شد. این لایحه پس از ماه ها بحث و بررسی كارشناسان ، سرانجام در تاریخ ششم دی ماه سال 79 به تصویب نمایندگان مجلس شورای اسلامی رسید و در تاریخ دهم دی ماه 1379 توسط شورای نگهبان تایید شد.
نظربه اهمیت این قانون و ضرورت آگاهی همكاران از مفاد آن لازم دیدیم تا متن كامل «قانون تشكیل وزارت جهاد كشاورزی» را منتشر كنیم.
امید است با تلاش همه اعضای خانواده بزرگ "جهاد كشاورزی" زمینه های تحقق این قانون فراهم شود و در آینده ای نزدیك شاهد توسعه پایدار كشاورزی ایران باشیم.
 ماده 1_ در راستای اصلاح و بهسازی تشكیلات دولت و به منظور فراهم آوردن موجبات توسعه پایدار كشاورزی و منابع طبیعی و افزایش كمی و كیفی محصولات كشاورزی در جهت تامین امنیت غذایی، رشد سرمایه گذاری، عمران و توسعه روستاها و مناطق عشایری و در جهت انسجام بخشیدن به برنامه ها و سیاست ها و رعایت پیوستگی وظایف و استفاده بهینه از امكانات و نیروی انسانی موجود، وزارتخانه های كشاورزی و جهاد سازندگی ادغام و وزارت جهاد كشاورزی با كلیه اختیارات و وظایفی كه وزارتخانه های مذكور به به موجب قوانین و مقررات مختلف دارا بوده اند، تشكیل می شود.
ماده 2_ كلیه مسئولیت ها و اختیارات مربوط به وزیر و وزارت كشاورزی و وزیر و وزارت جهاد سازندگی به وزیر و وزارت جهاد كشاورزی محول می شود. شرح وظایف تفضیلی وزارت جهاد كشاورزی بر اساس مفاد این قانون و بندهای لازم الرعایه مندرج در ماده 2 قانون برنامه سوم توسعه اقتصادی، اجنماعی و فرهنگی جمهوری اسلامی ایران و با جهت گیری در تقویت وظایف راهبردی و نظارتی و كاهش وظایف اجرایی و تصدی و واگذاری آنها به بخش غیر دولتی در چهارچوب قانون برنامه سوم توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی جمهوری اسلامی ایران و حذف وظایف تكراری و غیرضروری و انتقال وظایف قابل واگذاری به دیگر وزارتخانه ها ظرف سه ماه پس از تصویب این قانون و با پیشنهاد سازمان مدیریت و برنامه ریزی كشور و وزارت جهاد كشاورزی به تصویب هیئت وزیران در حدود مقررات و رعایت اصل 133 قانون اساسی می رسد.
تبصره 1_ وزارت جهاد كشاورزی موظف است بر اساس تكالیف برنامه سوم توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی جمهوری اسلامی ایران كلیه واحدها ، موسسات و شركت های وابسته و تحت پوشش را كه قابل واگذاری می باشند، تعیین و حداكثر تا پایان سوم توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی جمهوری اسلامی ایران نسبت به واگذاری آنها به بخش خصوصی اقدام كند.
تبصره?_ به منظور صرفه­جویی در هزینه­ها و پاسخگویی سریع به مردم و جلوگیری از كارهای موازی و دوباره كاری وزارت جهاد كشاورزی موظف است كلیه مراكز اداری بخش كشاورزی را در مراكز استان، شهرستان و بخش در سازمان واحدی متمركز كند.                                                                                                                                         1
ماده 3_ كلیه امكانات ، اعتبارات ، تمهیدات، اموال و دارایی ها و كاركنان وزارتخانه های كشاورزی و جهاد سازندگی به وزارت جهاد كشاورزی منتقل می شود.
تبصره – به دولت اجازه داده می شود به منظور بهبود ساختار نیروی انسانی وزارت جهاد كشاورزی و واحدهای تابعه آن با پیش بینی ساز و كار تشویقی مناسب نسبت به بازخریدی و یا بازنشسته كردن كاركنان مازاد با توافق طرفین و یا انتقال آنان به سایر وزارتخانه ها و سازمان اقدام كند.
ماده 4_ كلیه سازمان ها، موسسات دولتی و عمومی غیر دولتی و شركت های دولتی وابسته و تابعه وزارتخانه های كشاورزی و جهاد سازندگی به وزارت جهاد كشاورزی وابسته می شوند. هر گونه تغییر در جایگاه سازمان ها و موسسات و شركتهای دولتی مذكور به تصویب شورای عالی اداری می رسد.
تبصره – حكم مذكور در این ماده در خصوص سازمان ها و موسسات و شركتهای غیر دولتی نسبت به سهام دولت نیز جاری است .
ماده 5_ به سازمان مدیریت و برنامه ریزی كشور اجازه داده می شود در سال 1379 ، حسب پیشنهاد وزارت جهاد كشاورزی در محدوده اعتبارات مصوب ، نسبت به هر گونه اصلاح ، جابجایی ، تغییر ردیف ، كاهش یا افزایش اعتبار ردیف های بودجه ای وزارتخانه های كشاورزی و جهاد سازندگی به نحوی كه حداكثر تسهیلات لازم را برای اجرای این قانون فراهم نموده و اخلالی در اداره امور وزارت جهاد كشاورزی ایجاد نشود، اقدام نماید.
ماده 6_ وزارت جهاد كشاورزی دارای مقررات اداری مالی و استخدامی خاص خواهد بود كه ظرف شش ماه با پیشنهاد دولت به تصویب مجلس شورای اسلامی خواهد رسید.
تبصره – تا تصویب مقررات اداری مالی و استخدامی وزارت جهاد كشاورزی ، مقررات مورد عمل هر واحد در خصوص كاركنان و فعالیت های واحد مجری خواهد بود.
ماده 7_ وزارت جهاد كشاورزی موظف است حداكثر ظرف مدت پنج ماه پس از تصویب این قانون با رعایت سیاست های مربوط به جلوگیری از گسترش تشكیلات دولت و اصل صرفه جویی و استفاده بهینه از امكانات ، تشكیلات وزارتخانه را تهیه كند و پس از تایید سازمان مدیریت و برنامه ریزی كشور به مرحله اجرا در آورد.
ماده 8_ توسعه و حمایت از صنایع كوچك تبدیلی و تكمیلی بخش كشاورزی و صنایع روستایی در چارچوب سیاستهای صنعتی كشور به عهده وزارت جهاد كشاورزی است. مصادیق این صنایع توسط هیئت وزیران تعیین خواهد شد.
تبصره – به منظور افزایش بهره وری در بخش كشاورزی ، وزارت جهاد كشاورزی موظف است با اتخاذ سیاستهای حمایتی و تشویقی زمینه توسعه و ارتقای فنا آوری در تولید ماشین آلات و ادوات مورد استفاده در بخش كشاورزی را فراهم سازد.
ماده 9_ كلیه وزارتخانه ها ، موسسات و شركت های دولتی كه به نوعی مبادرت به انجام فعالیت های كشاورزی می كنند، موظفند فعالیتهای خود را در چارچوب سیاست های وزارت جهاد كشاورزی انجام دهند.
ماده 10_ به منظور هماهنگی سیاستگذاری در زمینه تامین توزیع و مصرف آب كشور، شورایی به نام شورای عالی آب متشكل از وزرای نیرو، جهاد كشاورزی، صنایع و معادن كشور ورئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی كشور رئیس سازمان حفاظت محیط زیست، یك نفر از اعضای كمیسیون كشاورزی، آب و منابع طبیعی با انتخاب مجلس شورای اسلامی به عنوان ناظر و دو نفر از متخصصان بخش كشاورزی به حكم رئیس جمهور تشكیل می شود. ریاست عالیه این شورا با رئیس جمهور یا معاون اول ریاست جمهوری خواهد بود. تصمیمات این شورا با تصویب هیئت وزیران یا كمیسیون مذكور در اصل 138 قانون اساسی برای دستگاه های ذیربط لازم الاجراست.
ماده 11_ ترتیبات و هماهنگی های لازم بین وزارت نیرو و وزارت جهاد كشاورزی در زمینه تقاضا، تامین و مصارف آب كشاورزی و آبزی پروری ظرف سه ماه از تصویب این قانون به تصویب هیئت وزیران خواهد رسید.
ماده 12_ وزارت جهاد كشاورزی موظف است در جهت حمایت از توسعه سرمایه گذاری در بخش كشاورزی، نسبت به تشكیل صندوق های حمایت از توسعه بخش كشاورزی با مشاركت تولید كنندگان اقدام نماید.
اساسنامه این صندوق ها توسط وزارت جهاد كشاورزی تهیه و به تصویب هیئت وزیران خواهد رسید.
سرمایه اولیه این صندوق ها از محل كمك های دولت، فروش اموال و امكانات مازاد این وزارتخانه كه پس از فروش به خزانه داری كل واریز و معادل صد درصد آن تا مبلغ یك هزار میلیارد ریال تخصیص یافته تلقی می شود، تامین می گردد.
ماده 13_ به منظور اعمال مدیریت یكپارچه در مزارع ، وظایف مدیریت توزیع و مصرف آب بر اساس قانون توزیع عادلانه آب مصرف 1363 كه به عهده وزارت كشاورزی بوده عینا" به وزارت جهاد كشاورزی محول می شود.                                                                                                                              
2
ماده 14_ به منظور حمایت از تولید كنندگان بخش كشاورزی ، دولت موظف است در حدود بودجه سنواتی اقدامات زیر را انجام دهد.
الف_ قیمت تضمینی خرید محصولات كشاورزی از قبیل گندم ، برنج ، شكر ، خرما، ذرت ، پنبه و سایر محصولات تضمینی را با موافقت وزیر جهاد كشاورزی تعیین نماید.
ب _ با خرید به موقع تولیدات داخلی موضوع بند (الف) این ماده و جلوگیری از توزیع بی موقع محصولات وارداتی كشاورزی و تنظیم بازار، در حمایت از تولید كنندگان داخلی بخش كشاورزی اقدام نماید.
ماده 15_ این قانون از تاریخ تصویب لازم الاجرا است و كلیه قوانین و مقررات مغایر با این قانون لغو می شود
وزارت جهاد كشاورزی _ سازمان مدیریت و برنامه ریزی كشور                                                                  
هیات وزیران در جلسه مورخ 2/4/1381 بنا به پیشنهاد شماره 9041/89_ 13899/105 مورخ 7/9/1380 سازمان مدیریت و برنامه ریزی كشور و به استناد ماده (2) قانون تشكیل وزارت جهاد كشاورزی – مصوب 1379_ شرح وظایف تفضیلی وزارت جهاد كشاورزی را به شرح زیر تصویب نمود:
الف_ سیاست گذاری ، برنامه ریزی و نظارت:
1_ تعیین سیاست ها و راهبردهای مربوط به بخش كشاورزی ، توسعه و عمران روستاها و مناطق عشایری و همچنین تنظیم و اجرای برنامه های توسعه كشاورزی در چارچوب سیاست های توسعه پایدار.
2_ انجام بررسی ها و اقدامات لازم به منظور برنامه ریزی تولید و تامین نیاز كشور به محصولات و فرآورده های كشاورزی و دامی و توسعه صادرات با رعایت مزیت های نسبی در چارچوب سیاست های بازرگانی كشور.
3_ تهیه تدوین اجرا و به هنگام سازی نظام های اطلاع رسانی كشاورزی و روستایی و استقرار نظام های آماری .
4_ تهیه استانداردها و ضوابط و برنامه ریزی لازم در زمینه تاسیسات و زیرمساخت های مورد نیاز تولید و تولید كنندگان بخش كشاورزی.
5_ نظارت و ارزشیابی عملكرد و فعالیت های موسسات و شركت های وابسته به وزارتخانه و ایجاد هماهنگی های برنامه ای و عملیاتی لازم.
6_ نظارت و ارزشیابی برنامه ها، طرح ها، فعالیتها و اقدامات در حیطه وظایف وزارت جهاد كشاورزی به منظور سنجش میزان كارایی و اثر بخشی آن ها .
ب_امور پژوهش ، آموزش و ترویج :                                                                                                                                            
1_ انجام پژوهش های كاربردی و توسعه ای در زمینه های زیر
الف_ آب و خاك ، اصلاح بذر و نهال ، اصلاح نژاد، پرورش دام و آبزیان ، جنگل و مرتع و آبخیزداری آفات و بیماریهای گیاهی و راه های مبارزه با آن .
ب_ بهره برداری از فنون پیشرفت بیوتكنولوژی و مهندسی ژنتیك در بخش كشاورزی ، تدوین شیوه های مناسب و استفاده از فناوری های نوین توسعه كشاورزی و دامی متناسب با شرایط اقلیمی و جغرافیایی كشور.
ج_ افزایش بهره بروری ، كاهش ضایعات و بهبود كیفی تولید محصولات و فرآورده های بخش كشاورزی.
د_ بیماری ها ، مایه ها ، سرم ها و مواد بیولوژیك لازم برای پیشگیری و مبارزه با بیماری های دامی آبزیان و مشترك انسان و دام و تهیه و تولید آنها در كشور.
2_ حفاظت جمع آوری ، ارزیابی ، احیا و توسعه ذخایر توارث ژنتیكی ، تنوع زیستی گیاهی و ژرم پلاسم گیاهان زراعی ، باغی ، زینتی ، دارویی ، مرتعی ، جنگلی و دام و آبزیان و میكروارگانیزم ها و حشرات مفید و زیان آور كشاورزی در چارچوب وطایف محول شده .
3_ مطالعه و تحقیق به منظور توسعه كشاورزی و ارتقای جایگاه آن در اقتصاد ملی و توسعه روستایی و عشایری.
4_ برنامه ریزی و اجرای آموزش های علمی – كاربردی و فنی – حرفه ای شاغلان بخش كشاورزی و صنایع روستایی در چهارچوب سیاست های مصوب و همچنین آموزش روش ها و فنون نوین كشاورزی و دامداری به تولید كنندگان مربوط .
5_ مطالعه، طراحی و بهینه سازی الگوها و نظام های تولید و بهره برداری در بخش كشاورزی و ارزیابی و اصلاح مستمر آنها.
6_ برنامه ریزی و ارائه نتایج پژوهش های انجام شده به كاركنان ، تولید كنندگان و بهره برداران بخش كشاورزی و نیز شناخت مسائل و مشكلات آنها و اقدام در جهت رفع آن از طریق اجرای برنامه های ترویجی                                                                                                                           
   کشت گندم
سلام . در این مقاله می خواهم با توجه به فصل کشت گندم مطالبی را در مورد کشت این محصول عنوان کنم .
گندم Triticum Sativum
در ابتدای هر کشتی باید زمین را آماده نماییم . نکته مهم در آماده سازی بستر بذر با توجه به اینکه گندم به نشست خاک در بعد از رویش فوق العاده حساس است شخم را بایستی حدود یکماه قبل از کاشت انجاه دهیم . در مورد کاشت گندم بلافاصله بعد از انجام شخم های عمیق خودداری کنیم گندم به نوع شخم حساسیت ندارد و بیشتر شخم سطحی را انجام می دهند . تسطیح خاک نیز یکی از مواردی است که باید مورد توجه قرار گیرد زدن لولر بایستی همزمان باشد با عملیات تهیه زمین و بستر بذر زدن لولر باعث می شود که عمق بذر تنظیم شده باقی بماند و آبیاری نیز تسهیل می گردد .
تاریخ کاشت در مناطق سردسیر باید دو ماه قبل از یخبندان ممتد باشد که در مهرماه می باشد . برای هر روز تاخیر در کاشت ?? به میزان بذر اضافه می کنیم . زمانی باید کشت شود که در زمان سرما به ? برگی رسیده باشد .
در مورد نیاز کودی گندم باید بگویم که برای تعیین دقیق آن نیاز به آزمایش خاک می باشد .
ازت : بصورت نیترات جذب می شود و آمونیم و اوره فرمهای قابل جذب بعدی می باشد و اهمیت کمتری دارد .تلفات گازی ازت بدلیل نیترات زدایی و غرقاب بودن زمین می باشد و تلفات گازی آونیاک بر اثر پخش در سطح خاک می باشد . برای کاهش تلفات بهتر است کود سرک را با آب حل کنیم و زمانی ک.د را در مسیر آب قرار دهیم که نصف کرت یا فارو را آب رفته باشد . ??? تا ??? کیلو اوره در هنگام کاشت - پنجه زنی - ساقه رفتن و تشکیل سنبله مصرف می شود . بهتر در هنگام کاشت ?? کیلو و در هنگام پنجه زنی و ساقه رفتن ??? کیلو و در مرحله تشکیل سنبله ?? کیلو در هکتار مصرف کنیم .
فسفر : فسفر تمایل به جمع شدن در سطح خاک دارد . فرم محلول فسفر بیشتر
قابل جذب می باشد . ازت و فسفر در تعامل با هم می باشند . فسفر توسط نوک
ریشه جذب می شود . فسفر را بهتر است با شخم به عمق خاک بفرستیم . ??? -
??? کیلو سوپر فسفات تریپل در هکتار نیاز می باشد .
پتاسیم : کند جذب است . باعث بزرگ شدن دانه و افزایش کیفیت گندم و افزایش
مقاومت به تنش خشکی و مقاومت به آفات و امراض می باشد . ??? -??? کیلو
فسفات پتاسیم در هکتار نیاز است .
علاوه بر عناصر پر مصرف گندم به عناصر کم مصرفی نیز احتیاج دارد . سولفات روی ??
کیلو و سولفات آهن ?? کیلو در هکتار نیاز می باشد .
ارقام الموت? بزوستایا ? زرین و شهریار ارقام زمستانه می باشند که باید از ?? - ? مهر کاشته شوند . ارقام بک کراس روشن و الوند نیمه زمستانه هستند که باید از ?? مهر تا ?? آبان کاشته شوند .
??? تا ??? کیلو بذر در هکتار نیاز می باشد . نکته مهم در آبیاری این است که باید در پاییز ? آب به گندم بدهیم .
داشت :
در مرحله داشت گندم یکی از مواردی که اهمیت زیادی دارد مبارزه با علفهای هرز می باشد . چون گندم یک گیاه باریک برگ می باشد علفهای هرز پهن برگ را به راحتی می توان کنترل نمود . برای کنترل آنها از سموم تو فور دی و گرانستار استفاده می شود . در مصرف تو فور دی باید دقت کنیم که زمان مصرف آنرا رعایت کنیم زیرا ممکن است که محصول خودمان نیز از بین برود . تو فور دی را باید بعد از ? -? برگی گندم تا زمانی که بند دوم ساقه گندم تشکیل شده مصرف کنیم . و به میزان ? - ?.? لیتر در هکتار باید مصرف کنیم .
گرانستار : میزان مصرف ?? - ?? گرم در هکتار است . از مرحله ? برگی گندم تا تشکیل بند دوم ساقه باید مصرف شود . آزمایشات نشان می دهد که اختلاط این دو سم با هم نتیجه بهتری می دهد به این صورت که ??- ?? گرم گرانستار + ?- ?. لیتر تو فور دی به هم مخلوط شود و مصرف گردد .
برای از بین بردن علفهای باریک برگ مثل یولاف از سمومی مانند آونج به میزان ? لیتر در هکتار در مرحله پنجه زنی گندم استفاده می شود و قابل اختلاط با تو فور دی می باشد . تاپیک علفهای یولاف و لولیم را کنترل می کند . رای گندم مصرف می شود و با گرانستار قابل اختلاط است و به میزان ? لیتر در هکتار مصرف می شود .
                                                                                                                       19
ایلوکسان : بهترین لولیم کش است و چچم را کنترل می کند . به میزان ?.? لیتر در هکتار استفاده می شود .
پوماسوپر : یولاف را کنترل می کند و در گندم و جو استفاده می شود به میزان ?- ?. لیتر در هکتار و با گرانستار قابل اختلاط است .
نکته : علف کشهای باریک برگ را باید قبل از پنجه زنی علف هرز مصرف کنیم .
آفات و بیاریها :
سن گندم : سن کندم در دو مرحله خسارت می زند . اولین مرحله سن مادر است
که در بهار هنگامی که دما به حدود ?? درجه می رسد از مخفی گاه زمستانه خود بیرون می آید و به مزارع حمله می کند. سن مادر از برگها و جوانه انتهایی تغذیه می کند و باعث از بین رفتن گندم می شود . برای مبارزه باید به جمعیت آن در مزرعه دقت کرد در مزارعی که بیشتر از ? تن عملکرد دارند تعداد ?- ? سن مادر در متر مربع را باید مبارزه نمود . بعد از تغذیه سن مادر در پشت برگها تخم گذاری می کند که سن پوره خارج شده از تخمها با مکیدن شیره دانه ها باعث خسارت می شوند . که در مزارع بابیش از ? تن عملکرد تعداد ? - ? پوره در متر مربع را باید مبارزه نمود . برای مبارزه از سم فنیتریتیون و فنتیون به میزان ?.? لیتر در هکتار مصرف می شود .
شته روسی : علایم حمله آن به گندم به این صورت است که کندم بنفش می شود و کوتوله باقی می ماند و به خوشه نمی رود . برگ در امتداد رگبرگها بنفش می شود .برای مبارزه با آن در زمان مبارزه با سن گندم آن نیز کنترل می شود .
دیگر آفات گندم خسارت چندانی نمی زنند و در هنگام مبارزه با سن گندم کنترل می شوند .
از بیماریهای گندم می توان به سیاهک آشکار اشاره نمود : بوته های بیمار قوی تر و رشد سریعی دارند . عامل بیماریزا روی گل فعالیت دارد و سنبله را به یک توده سیاه تبدیل می کند . توسط باد پراکنده می شود برای مبارزه با آن از سموم ویتاواکس و کاربندازیم بصورت پودر وتابل قابل حل در آب و به میزان ??? گرم برای ??? کیلو بذر استفاده می شود .
سیاهک پنهان : علایم آن شامل کوتاه ماندن ساقه و کاهش برگها و کوچک ماندن
برگها است و رنگ برگها در سطح گره فوقانی به آبی مایل به سبز تبدیل می شوند .سنبله ها کوتاهتر یا دراز تر هستند در هنگام خرمنکوبی دانه های آلوده شکسته و قارچ روی دانه های سالم میریزد و آنها را آلوده می کند و یا در خاک میریزد که تا ? سال قوه نامیه خود را حفظ می کند .که از زمان جوانه زنی فعالیت آن شروع می شود . برای مبارزه با آن باید بذور را با سموم ویتاواکس و کاربندازیم به میزان ??? گرم در ??? کیلو بذر صدعفونی نمود .
سفیدک سطحی : اگر در اواخر فروردینتا اوایل خرداد بارندگی زیاد باشد بروزمی کند . ابتدا در قسمتهای پایینی در سطح پهنک و نزدیک رگبرگها لکه  های پراکند وکوچک و کشیده با پوشش تار عنکبوتی سفید ظاهر می شود که با افزایش ضخامت خاکستری و قهوه ای روشن می شود . برای مبارزه باید از ارقام مقاوم استفاده نمود و از ارکیبات گوگردی یا کاراتان ستفاده نمود .
گندم معمولا هر ?? -?? روز یکبار باید آبیاری شود . که معمولا گندم به ? آب نیاز دارد که شامل خاک آب که اولین آبیاری را می گویند و دوم در هنگام پنجه زنی و سوم در هنگام ساقه رفتن و چهارم هنگام گلدهی و آخر در هنگام دانه بستن می باشد .
برداشت :
هنگامی که دانه ها سخت شدند که دیگر با ناخن تقسیم نمی شدند و رطوبت دانه ??? می باشد هنگام درو می باشد . برای برداشت باید از کمباین های که معاینه فنی شده اند استفاده شود که بهتر است نو باشند و ریزش بیشتر از ?? نداشته باشند .
در پایان امیدوارم که این مطالب مورد استفاده شما قرار بگیرد
مشاهده بیماری زنگ زرد در اوایل بهار
بیماری زنگ گندم بیماری قارچی است كه در اوایل بهار و در شرایط آب و هوایی مناسب ( هوای خنك حدود متوسط 15 درجه و رطوبت نسبی بالا در شرایط ابری  و یا بارندگی مداوم و شبنم و مه ) بصورت جوش و یا تاولهای كوچك و یا در صورت توسعه بیماری نهایتاٌ خطوط نواری زرد و نارنجی  در برگها ظاهر شده و اختلال در تغذیه و كاهش محصول را موجب می شود.در مراحل اولیه با مشاهده  آلودگی لكه ای می توان با سمپاش كانونی لكه های آلوده از توسعه بیماری جلوگیری كرد . ولی در صورت ادامه بارندگی  مه و شبنم لازم است سمپاشی در سطح مزرعه آلوده انجام شود.
حساس ترین زمان مبارزه زمان آلوده شدن برگ پرچم است . این برگ كه در كنار خوشه و در تغذیه و پركردن دانه ها در خوشه نقش مهمی دارد . در صورتیكه آلودگی بیش از 5 درصد سطح برگ شد لازم است سمپاشی با سموم توصیه شده انجام گیرد .
سموم توصیه شده زنگ زرد :
 -1تیلت ( 75/0-5/. لیتر در هكتار )
 -2آلتو ( 5/0 لیتر در هكتار )
 -3بایلترن ( 5/0 كیلو در هكتار )
 -4فولیكول ( 1 لیتر در هكتار )
 -مقدار آب با سمپاش موتوری پشتی 250-200 لیتر و با پشت تراكتوری 350-300 لیتر در هكتار است.
 -كشت ارقام مقاوم و یا عدم كشت ارقام حساس در مناطق با رطوبت بالا توصیه می گردد.
فوزاریوم از بیماریهای مهم گندم در مناطق معتدل و نیمه گرمسیری است كه قارچ عامل بیماری سبب پوسیدگی ریشه طوقه و ساقه و همچنین سبب خشك شدن و از بین رفتن سنبله های گندم می شود.
بر اثر ابتلا خوشه ها به این بیماری میكوتوكسین و زهرابه های ترشح شده كه مصرف آن سلامتی انسان را به خطر می اندازد .
آگر آلودگی اولیه از طریق بذر باشد گیاهچه ها ممكن است از بین برود و یا كوتاه بمانند.
این بیماری در خاكهای حاصلخیز كمتر دیده می شود . كود دهی بیش از حد و بالاخص مصرف زیاد ازت باعث حساس شدن گیاه به عامل بیماری می گردد. كشت عمیق بذر نیز در مقایسه با كشت سطحی پوسیدگی ریشه را تشدید می كند.
پاخوره گندم :
تسطیح اراضی – خودداری از مصرف بیش از حد كود ازته – تراكم بوته مناسب – عدم آبیاری غرقابی
 - اگر گندم در یك جهت خوابید عامل آن باد است .
 - اگر گندم در چند جهت خوابید عامل آن ورس است .

گزارش کارآموزی زراعت-جهاد كشاورزی شهرستان مینودشت بخش گالیكش نبات در 53 صفحه ورد قابل ویرایش


پیش گفتار
كشاورزی به عنـوان یكی از مهم تـرین بخش هـا در سـاختار اقتصـاد كلان كشـور به شمار آمده و محوریت این بخش در برنامه های توسعه اقتصادی، اجتماعی و فـرهنگی كشـور طی سال های بعد از پیروزی شكوهمند انقلاب اسلامی مطرح بوده است. با توجه به اینكه بشر در هر زمان و تحت هـر گـونه شـرایط رشـد و تـوسعه صنعتی و فـن آوری جدید، از تولیدات كشاورزی به ویژه مـواد خوراكی بی نیاز نبوده و نخواهد بود، لذا پیوسته یكی از نگرانی های اصلی سیاستگذاران و دولتمـردان كشـورها، تأمین مـایحتاج عمومی و امنیت غذایی بوده و می باشد. افزایش تولیدات كشاورزی، نیل به خود كفـایی نسبی و در یك كلام امنیت غذایی در كشور، مستلزم بهره گیری بهینه از دانش و فـن آوری هـای جدید كشاورزی متناسب با شرایط آب و هوایی مناطق مختلف كشورخواهد بود و این مهـم، زمانی تحقق خواهد یافت كه به امر پژوهش به طور اعم و تحقیقات كشاورزی بطور اخص توجه كافی مبذول شود.







فهرست
فصل اول
-         تاریخجه سازمان ……………....……………………................1
    - قانون تشكیل وزارت جهاد كشاورزی ..............................................1   
الف_ سیاست گذاری ، برنامه ریزی و نظارت..........................................3
ب_امور پژوهش ، آموزش و ترویج ....................................................3 
ج_ امور منابع طبیعی و آبخیزداری......................................................4
د_ امور زیربنایی كشاورزی و توسعه روستایی........................................4
ه_ امور كشاورزی، دام و آبزیان.........................................................4
ز_ امور حمایتی............................................................................5
 - شـرح وظایـف وزارت جهاد كشاورزی ..............................................6
الف_ سیاست گذاری ، برنامه ریزی و نظارت.........................................6
ب_ امور پژوهش ، آموزش و ترویج ...................................................6
ج_ امور منابع طبیعی و آبخیزداری .....................................................6
د_ امور زیربنایی كشاورزی و توسعه روستایی .......................................7
ه_ امور كشاورزی، دام و آبزیان ........................................................7
ز_ امور حمایتی............................................................................8
فصل دوم
- معاونت امور زراعت
- وظایف ...................................................................................9
- جدول آماری سطح زیر كشت محصولات زراعی استان گلستان ................. 10
- پیشرفت علم علف های هرز در ایران ...............................................11
- GIS  ابزاری كارآمد در تحقیقات علف های هرز..................................11
- اهداف مبازرزه با علفهای هرز........................................................12
- بررسی مقایسه ای آللوپاتی و رقابت .................................................12
- كم توجهی به اهمیت خسارت علف های هرز.......................................13
 -جایگاه كنترل علف های هرز سبزی و صیفی در ایران ...........................13
- مبارزه شیمیائی با علف های هرز كلزا ............................................ 13
- جنبه هائی از كنترل یولاف وحشی درمزارع گندم ................................14
- بیماری ساق سیاه كلزا رو به گسترش است ....................................... 15
- آشناسایی با علفكشها ..................................................................16
- آشنایی با سموم جدید شته كش – مبارزه با علفهای هرز و بیماری كلزا.........17
- آشناسایی آفات برگخوار كلزا ........................................................18
- کشت گندم .............................................................................19
- مشاهده بیماری زنگ زرد دراوایل بهار........................................... 21
- مشاهده فوزاریوم گندم در نیمه اول اردیبهشت ماه ................................22
- آشنایی با علفكش های نازك برگ و علف كش های پهن برگ ...................23
- زمینها كوچك است، شالیكاری صرف نمی كند.................................... 24
- زیتون.................................................................................. 25
فصل سوم
-         فرمهای گزارش پیشرفت كارآموزی از شماره 9-1
-         فرم پایان دوره كار آموزی






تاریخچه
تنوع اقلیمی ، وجود منابع و ذخایر غنی، امكان ایجاد اشتغال مولد كم هزینه و زودبازده و وجود مزیت نسبی در تولید و صدور محصولات ، از جمله قابلیت های بخش كشاورزی است.
23 درصد شاغلان كل كشور در این بخش اشتغال دارند و 26 درصد تولید ناخالص داخلی ،26 درصد صادرات غیر نفتی و بیش از 80 درصد غذای كشور در بخش كشاورزی تامین می شود.
این بخش از نظر تولید، اشتغال، صادرات، حفاظت و بهره برداری اصولی از منابع طبیعی و خدادادی ، توسعه تحقیقات و فنآوری ها و توسعه مشاركت های مردمی، یكی از اركان مهم اقتصاد و امنیت كشور به حساب می آید.
بخش كشاورزی و توجه به توسعه و عمران روستا ها پس از پیروزی انقلاب اسلامی ایران، همواره مورد اهتمام و تایید قانونگذاران ، برنامه ریزان و دستگاه های اجرایی و محور توسعه اقتصادی و اجتماعی بوده و تحولات وسیعی در عرصه كشاورزی و روستاها و مناطق عشایری به وجود آمده است.
اما به علت برخی ناهماهنگی ها و سیاست ها، نظام ها و روش های ناكارا، تداخل وظایف ، دوباره كاری ها .... و بروز حوادث طبیعی (نظیر خشكسالی و سیل) بخش كشاورزی در سال های اخیر با دشواری هایی روبه رو بوده كه مانع از رشد مطلوب این بخش شده است.
به منظور رفع این نابسامانی ها و نارسایی ها، براساس قانون برنامه سوم توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی جمهوری اسلامی ایران دولت مكلف شده تا در جهت اصلاح نظام اداری ، كاهش تصدی های غیر ضروری، ارتقای بهره وری و كارایی نیروی انسانس و مدیریت دستگاههای اجرایی، حذف موازی كاری ها .... و تجمع امور كشاورزی ، دام، توسعه و عمران روستایی تدابیر لازم را اتخاذ كند. در این راستا، لایحه ادغام وزارتخانه های جهادسازندگی و كشاورزی و تشكیل وزارت جهاد كشاورزی توسط سازمان مدیریت و برنامه ریزی تهیه شد و پس از تصویب هیات وزیران در تاریخ بیست و ششم مرداد ماه سال 1379 با قید یك فوریت به مجلس شورای اسلامی تقدیم شد. این لایحه پس از ماه ها بحث و بررسی كارشناسان ، سرانجام در تاریخ ششم دی ماه سال 79 به تصویب نمایندگان مجلس شورای اسلامی رسید و در تاریخ دهم دی ماه 1379 توسط شورای نگهبان تایید شد.
نظربه اهمیت این قانون و ضرورت آگاهی همكاران از مفاد آن لازم دیدیم تا متن كامل «قانون تشكیل وزارت جهاد كشاورزی» را منتشر كنیم.
امید است با تلاش همه اعضای خانواده بزرگ "جهاد كشاورزی" زمینه های تحقق این قانون فراهم شود و در آینده ای نزدیك شاهد توسعه پایدار كشاورزی ایران باشیم.
 ماده 1_ در راستای اصلاح و بهسازی تشكیلات دولت و به منظور فراهم آوردن موجبات توسعه پایدار كشاورزی و منابع طبیعی و افزایش كمی و كیفی محصولات كشاورزی در جهت تامین امنیت غذایی، رشد سرمایه گذاری، عمران و توسعه روستاها و مناطق عشایری و در جهت انسجام بخشیدن به برنامه ها و سیاست ها و رعایت پیوستگی وظایف و استفاده بهینه از امكانات و نیروی انسانی موجود، وزارتخانه های كشاورزی و جهاد سازندگی ادغام و وزارت جهاد كشاورزی با كلیه اختیارات و وظایفی كه وزارتخانه های مذكور به به موجب قوانین و مقررات مختلف دارا بوده اند، تشكیل می شود.
ماده 2_ كلیه مسئولیت ها و اختیارات مربوط به وزیر و وزارت كشاورزی و وزیر و وزارت جهاد سازندگی به وزیر و وزارت جهاد كشاورزی محول می شود. شرح وظایف تفضیلی وزارت جهاد كشاورزی بر اساس مفاد این قانون و بندهای لازم الرعایه مندرج در ماده 2 قانون برنامه سوم توسعه اقتصادی، اجنماعی و فرهنگی جمهوری اسلامی ایران و با جهت گیری در تقویت وظایف راهبردی و نظارتی و كاهش وظایف اجرایی و تصدی و واگذاری آنها به بخش غیر دولتی در چهارچوب قانون برنامه سوم توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی جمهوری اسلامی ایران و حذف وظایف تكراری و غیرضروری و انتقال وظایف قابل واگذاری به دیگر وزارتخانه ها ظرف سه ماه پس از تصویب این قانون و با پیشنهاد سازمان مدیریت و برنامه ریزی كشور و وزارت جهاد كشاورزی به تصویب هیئت وزیران در حدود مقررات و رعایت اصل 133 قانون اساسی می رسد.
تبصره 1_ وزارت جهاد كشاورزی موظف است بر اساس تكالیف برنامه سوم توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی جمهوری اسلامی ایران كلیه واحدها ، موسسات و شركت های وابسته و تحت پوشش را كه قابل واگذاری می باشند، تعیین و حداكثر تا پایان سوم توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی جمهوری اسلامی ایران نسبت به واگذاری آنها به بخش خصوصی اقدام كند.
تبصره?_ به منظور صرفه­جویی در هزینه­ها و پاسخگویی سریع به مردم و جلوگیری از كارهای موازی و دوباره كاری وزارت جهاد كشاورزی موظف است كلیه مراكز اداری بخش كشاورزی را در مراكز استان، شهرستان و بخش در سازمان واحدی متمركز كند.                                                                                                                                         1
ماده 3_ كلیه امكانات ، اعتبارات ، تمهیدات، اموال و دارایی ها و كاركنان وزارتخانه های كشاورزی و جهاد سازندگی به وزارت جهاد كشاورزی منتقل می شود.
تبصره – به دولت اجازه داده می شود به منظور بهبود ساختار نیروی انسانی وزارت جهاد كشاورزی و واحدهای تابعه آن با پیش بینی ساز و كار تشویقی مناسب نسبت به بازخریدی و یا بازنشسته كردن كاركنان مازاد با توافق طرفین و یا انتقال آنان به سایر وزارتخانه ها و سازمان اقدام كند.
ماده 4_ كلیه سازمان ها، موسسات دولتی و عمومی غیر دولتی و شركت های دولتی وابسته و تابعه وزارتخانه های كشاورزی و جهاد سازندگی به وزارت جهاد كشاورزی وابسته می شوند. هر گونه تغییر در جایگاه سازمان ها و موسسات و شركتهای دولتی مذكور به تصویب شورای عالی اداری می رسد.
تبصره – حكم مذكور در این ماده در خصوص سازمان ها و موسسات و شركتهای غیر دولتی نسبت به سهام دولت نیز جاری است .
ماده 5_ به سازمان مدیریت و برنامه ریزی كشور اجازه داده می شود در سال 1379 ، حسب پیشنهاد وزارت جهاد كشاورزی در محدوده اعتبارات مصوب ، نسبت به هر گونه اصلاح ، جابجایی ، تغییر ردیف ، كاهش یا افزایش اعتبار ردیف های بودجه ای وزارتخانه های كشاورزی و جهاد سازندگی به نحوی كه حداكثر تسهیلات لازم را برای اجرای این قانون فراهم نموده و اخلالی در اداره امور وزارت جهاد كشاورزی ایجاد نشود، اقدام نماید.
ماده 6_ وزارت جهاد كشاورزی دارای مقررات اداری مالی و استخدامی خاص خواهد بود كه ظرف شش ماه با پیشنهاد دولت به تصویب مجلس شورای اسلامی خواهد رسید.
تبصره – تا تصویب مقررات اداری مالی و استخدامی وزارت جهاد كشاورزی ، مقررات مورد عمل هر واحد در خصوص كاركنان و فعالیت های واحد مجری خواهد بود.
ماده 7_ وزارت جهاد كشاورزی موظف است حداكثر ظرف مدت پنج ماه پس از تصویب این قانون با رعایت سیاست های مربوط به جلوگیری از گسترش تشكیلات دولت و اصل صرفه جویی و استفاده بهینه از امكانات ، تشكیلات وزارتخانه را تهیه كند و پس از تایید سازمان مدیریت و برنامه ریزی كشور به مرحله اجرا در آورد.
ماده 8_ توسعه و حمایت از صنایع كوچك تبدیلی و تكمیلی بخش كشاورزی و صنایع روستایی در چارچوب سیاستهای صنعتی كشور به عهده وزارت جهاد كشاورزی است. مصادیق این صنایع توسط هیئت وزیران تعیین خواهد شد.
تبصره – به منظور افزایش بهره وری در بخش كشاورزی ، وزارت جهاد كشاورزی موظف است با اتخاذ سیاستهای حمایتی و تشویقی زمینه توسعه و ارتقای فنا آوری در تولید ماشین آلات و ادوات مورد استفاده در بخش كشاورزی را فراهم سازد.
ماده 9_ كلیه وزارتخانه ها ، موسسات و شركت های دولتی كه به نوعی مبادرت به انجام فعالیت های كشاورزی می كنند، موظفند فعالیتهای خود را در چارچوب سیاست های وزارت جهاد كشاورزی انجام دهند.
ماده 10_ به منظور هماهنگی سیاستگذاری در زمینه تامین توزیع و مصرف آب كشور، شورایی به نام شورای عالی آب متشكل از وزرای نیرو، جهاد كشاورزی، صنایع و معادن كشور ورئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی كشور رئیس سازمان حفاظت محیط زیست، یك نفر از اعضای كمیسیون كشاورزی، آب و منابع طبیعی با انتخاب مجلس شورای اسلامی به عنوان ناظر و دو نفر از متخصصان بخش كشاورزی به حكم رئیس جمهور تشكیل می شود. ریاست عالیه این شورا با رئیس جمهور یا معاون اول ریاست جمهوری خواهد بود. تصمیمات این شورا با تصویب هیئت وزیران یا كمیسیون مذكور در اصل 138 قانون اساسی برای دستگاه های ذیربط لازم الاجراست.
ماده 11_ ترتیبات و هماهنگی های لازم بین وزارت نیرو و وزارت جهاد كشاورزی در زمینه تقاضا، تامین و مصارف آب كشاورزی و آبزی پروری ظرف سه ماه از تصویب این قانون به تصویب هیئت وزیران خواهد رسید.
ماده 12_ وزارت جهاد كشاورزی موظف است در جهت حمایت از توسعه سرمایه گذاری در بخش كشاورزی، نسبت به تشكیل صندوق های حمایت از توسعه بخش كشاورزی با مشاركت تولید كنندگان اقدام نماید.
اساسنامه این صندوق ها توسط وزارت جهاد كشاورزی تهیه و به تصویب هیئت وزیران خواهد رسید.
سرمایه اولیه این صندوق ها از محل كمك های دولت، فروش اموال و امكانات مازاد این وزارتخانه كه پس از فروش به خزانه داری كل واریز و معادل صد درصد آن تا مبلغ یك هزار میلیارد ریال تخصیص یافته تلقی می شود، تامین می گردد.
ماده 13_ به منظور اعمال مدیریت یكپارچه در مزارع ، وظایف مدیریت توزیع و مصرف آب بر اساس قانون توزیع عادلانه آب مصرف 1363 كه به عهده وزارت كشاورزی بوده عینا" به وزارت جهاد كشاورزی محول می شود.                                                                                                                              




2
ماده 14_ به منظور حمایت از تولید كنندگان بخش كشاورزی ، دولت موظف است در حدود بودجه سنواتی اقدامات زیر را انجام دهد.
الف_ قیمت تضمینی خرید محصولات كشاورزی از قبیل گندم ، برنج ، شكر ، خرما، ذرت ، پنبه و سایر محصولات تضمینی را با موافقت وزیر جهاد كشاورزی تعیین نماید.
ب _ با خرید به موقع تولیدات داخلی موضوع بند (الف) این ماده و جلوگیری از توزیع بی موقع محصولات وارداتی كشاورزی و تنظیم بازار، در حمایت از تولید كنندگان داخلی بخش كشاورزی اقدام نماید.
ماده 15_ این قانون از تاریخ تصویب لازم الاجرا است و كلیه قوانین و مقررات مغایر با این قانون لغو می شود
وزارت جهاد كشاورزی _ سازمان مدیریت و برنامه ریزی كشور                                                                  
هیات وزیران در جلسه مورخ 2/4/1381 بنا به پیشنهاد شماره 9041/89_ 13899/105 مورخ 7/9/1380 سازمان مدیریت و برنامه ریزی كشور و به استناد ماده (2) قانون تشكیل وزارت جهاد كشاورزی – مصوب 1379_ شرح وظایف تفضیلی وزارت جهاد كشاورزی را به شرح زیر تصویب نمود:
الف_ سیاست گذاری ، برنامه ریزی و نظارت:
1_ تعیین سیاست ها و راهبردهای مربوط به بخش كشاورزی ، توسعه و عمران روستاها و مناطق عشایری و همچنین تنظیم و اجرای برنامه های توسعه كشاورزی در چارچوب سیاست های توسعه پایدار.
2_ انجام بررسی ها و اقدامات لازم به منظور برنامه ریزی تولید و تامین نیاز كشور به محصولات و فرآورده های كشاورزی و دامی و توسعه صادرات با رعایت مزیت های نسبی در چارچوب سیاست های بازرگانی كشور.
3_ تهیه تدوین اجرا و به هنگام سازی نظام های اطلاع رسانی كشاورزی و روستایی و استقرار نظام های آماری .
4_ تهیه استانداردها و ضوابط و برنامه ریزی لازم در زمینه تاسیسات و زیرمساخت های مورد نیاز تولید و تولید كنندگان بخش كشاورزی.
5_ نظارت و ارزشیابی عملكرد و فعالیت های موسسات و شركت های وابسته به وزارتخانه و ایجاد هماهنگی های برنامه ای و عملیاتی لازم.
6_ نظارت و ارزشیابی برنامه ها، طرح ها، فعالیتها و اقدامات در حیطه وظایف وزارت جهاد كشاورزی به منظور سنجش میزان كارایی و اثر بخشی آن ها .

ب_امور پژوهش ، آموزش و ترویج :                                                                                                                                            
1_ انجام پژوهش های كاربردی و توسعه ای در زمینه های زیر
الف_ آب و خاك ، اصلاح بذر و نهال ، اصلاح نژاد، پرورش دام و آبزیان ، جنگل و مرتع و آبخیزداری آفات و بیماریهای گیاهی و راه های مبارزه با آن .
ب_ بهره برداری از فنون پیشرفت بیوتكنولوژی و مهندسی ژنتیك در بخش كشاورزی ، تدوین شیوه های مناسب و استفاده از فناوری های نوین توسعه كشاورزی و دامی متناسب با شرایط اقلیمی و جغرافیایی كشور.
ج_ افزایش بهره بروری ، كاهش ضایعات و بهبود كیفی تولید محصولات و فرآورده های بخش كشاورزی.
د_ بیماری ها ، مایه ها ، سرم ها و مواد بیولوژیك لازم برای پیشگیری و مبارزه با بیماری های دامی آبزیان و مشترك انسان و دام و تهیه و تولید آنها در كشور.
2_ حفاظت جمع آوری ، ارزیابی ، احیا و توسعه ذخایر توارث ژنتیكی ، تنوع زیستی گیاهی و ژرم پلاسم گیاهان زراعی ، باغی ، زینتی ، دارویی ، مرتعی ، جنگلی و دام و آبزیان و میكروارگانیزم ها و حشرات مفید و زیان آور كشاورزی در چارچوب وطایف محول شده .
3_ مطالعه و تحقیق به منظور توسعه كشاورزی و ارتقای جایگاه آن در اقتصاد ملی و توسعه روستایی و عشایری.
4_ برنامه ریزی و اجرای آموزش های علمی – كاربردی و فنی – حرفه ای شاغلان بخش كشاورزی و صنایع روستایی در چهارچوب سیاست های مصوب و همچنین آموزش روش ها و فنون نوین كشاورزی و دامداری به تولید كنندگان مربوط .
5_ مطالعه، طراحی و بهینه سازی الگوها و نظام های تولید و بهره برداری در بخش كشاورزی و ارزیابی و اصلاح مستمر آنها.
6_ برنامه ریزی و ارائه نتایج پژوهش های انجام شده به كاركنان ، تولید كنندگان و بهره برداران بخش كشاورزی و نیز شناخت مسائل و مشكلات آنها و اقدام در جهت رفع آن از طریق اجرای برنامه های ترویجی                                                                                                                           



   کشت گندم

سلام . در این مقاله می خواهم با توجه به فصل کشت گندم مطالبی را در مورد کشت این محصول عنوان کنم .
گندم Triticum Sativum
در ابتدای هر کشتی باید زمین را آماده نماییم . نکته مهم در آماده سازی بستر بذر با توجه به اینکه گندم به نشست خاک در بعد از رویش فوق العاده حساس است شخم را بایستی حدود یکماه قبل از کاشت انجاه دهیم . در مورد کاشت گندم بلافاصله بعد از انجام شخم های عمیق خودداری کنیم گندم به نوع شخم حساسیت ندارد و بیشتر شخم سطحی را انجام می دهند . تسطیح خاک نیز یکی از مواردی است که باید مورد توجه قرار گیرد زدن لولر بایستی همزمان باشد با عملیات تهیه زمین و بستر بذر زدن لولر باعث می شود که عمق بذر تنظیم شده باقی بماند و آبیاری نیز تسهیل می گردد .
تاریخ کاشت در مناطق سردسیر باید دو ماه قبل از یخبندان ممتد باشد که در مهرماه می باشد . برای هر روز تاخیر در کاشت ?? به میزان بذر اضافه می کنیم . زمانی باید کشت شود که در زمان سرما به ? برگی رسیده باشد .
در مورد نیاز کودی گندم باید بگویم که برای تعیین دقیق آن نیاز به آزمایش خاک می باشد .
ازت : بصورت نیترات جذب می شود و آمونیم و اوره فرمهای قابل جذب بعدی می باشد و اهمیت کمتری دارد .تلفات گازی ازت بدلیل نیترات زدایی و غرقاب بودن زمین می باشد و تلفات گازی آونیاک بر اثر پخش در سطح خاک می باشد . برای کاهش تلفات بهتر است کود سرک را با آب حل کنیم و زمانی ک.د را در مسیر آب قرار دهیم که نصف کرت یا فارو را آب رفته باشد . ??? تا ??? کیلو اوره در هنگام کاشت - پنجه زنی - ساقه رفتن و تشکیل سنبله مصرف می شود . بهتر در هنگام کاشت ?? کیلو و در هنگام پنجه زنی و ساقه رفتن ??? کیلو و در مرحله تشکیل سنبله ?? کیلو در هکتار مصرف کنیم .
فسفر : فسفر تمایل به جمع شدن در سطح خاک دارد . فرم محلول فسفر بیشتر
قابل جذب می باشد . ازت و فسفر در تعامل با هم می باشند . فسفر توسط نوک
ریشه جذب می شود . فسفر را بهتر است با شخم به عمق خاک بفرستیم . ??? -
??? کیلو سوپر فسفات تریپل در هکتار نیاز می باشد .
پتاسیم : کند جذب است . باعث بزرگ شدن دانه و افزایش کیفیت گندم و افزایش
مقاومت به تنش خشکی و مقاومت به آفات و امراض می باشد . ??? -??? کیلو
فسفات پتاسیم در هکتار نیاز است .
علاوه بر عناصر پر مصرف گندم به عناصر کم مصرفی نیز احتیاج دارد . سولفات روی ??
کیلو و سولفات آهن ?? کیلو در هکتار نیاز می باشد .
ارقام الموت? بزوستایا ? زرین و شهریار ارقام زمستانه می باشند که باید از ?? - ? مهر کاشته شوند . ارقام بک کراس روشن و الوند نیمه زمستانه هستند که باید از ?? مهر تا ?? آبان کاشته شوند .
??? تا ??? کیلو بذر در هکتار نیاز می باشد . نکته مهم در آبیاری این است که باید در پاییز ? آب به گندم بدهیم .
داشت :

در مرحله داشت گندم یکی از مواردی که اهمیت زیادی دارد مبارزه با علفهای هرز می باشد . چون گندم یک گیاه باریک برگ می باشد علفهای هرز پهن برگ را به راحتی می توان کنترل نمود . برای کنترل آنها از سموم تو فور دی و گرانستار استفاده می شود . در مصرف تو فور دی باید دقت کنیم که زمان مصرف آنرا رعایت کنیم زیرا ممکن است که محصول خودمان نیز از بین برود . تو فور دی را باید بعد از ? -? برگی گندم تا زمانی که بند دوم ساقه گندم تشکیل شده مصرف کنیم . و به میزان ? - ?.? لیتر در هکتار باید مصرف کنیم .
گرانستار : میزان مصرف ?? - ?? گرم در هکتار است . از مرحله ? برگی گندم تا تشکیل بند دوم ساقه باید مصرف شود . آزمایشات نشان می دهد که اختلاط این دو سم با هم نتیجه بهتری می دهد به این صورت که ??- ?? گرم گرانستار + ?- ?. لیتر تو فور دی به هم مخلوط شود و مصرف گردد .
برای از بین بردن علفهای باریک برگ مثل یولاف از سمومی مانند آونج به میزان ? لیتر در هکتار در مرحله پنجه زنی گندم استفاده می شود و قابل اختلاط با تو فور دی می باشد . تاپیک علفهای یولاف و لولیم را کنترل می کند . رای گندم مصرف می شود و با گرانستار قابل اختلاط است و به میزان ? لیتر در هکتار مصرف می شود .
                                                                                                                       19
ایلوکسان : بهترین لولیم کش است و چچم را کنترل می کند . به میزان ?.? لیتر در هکتار استفاده می شود .
پوماسوپر : یولاف را کنترل می کند و در گندم و جو استفاده می شود به میزان ?- ?. لیتر در هکتار و با گرانستار قابل اختلاط است .
نکته : علف کشهای باریک برگ را باید قبل از پنجه زنی علف هرز مصرف کنیم .
آفات و بیاریها :
سن گندم : سن کندم در دو مرحله خسارت می زند . اولین مرحله سن مادر است
که در بهار هنگامی که دما به حدود ?? درجه می رسد از مخفی گاه زمستانه خود بیرون می آید و به مزارع حمله می کند. سن مادر از برگها و جوانه انتهایی تغذیه می کند و باعث از بین رفتن گندم می شود . برای مبارزه باید به جمعیت آن در مزرعه دقت کرد در مزارعی که بیشتر از ? تن عملکرد دارند تعداد ?- ? سن مادر در متر مربع را باید مبارزه نمود . بعد از تغذیه سن مادر در پشت برگها تخم گذاری می کند که سن پوره خارج شده از تخمها با مکیدن شیره دانه ها باعث خسارت می شوند . که در مزارع بابیش از ? تن عملکرد تعداد ? - ? پوره در متر مربع را باید مبارزه نمود . برای مبارزه از سم فنیتریتیون و فنتیون به میزان ?.? لیتر در هکتار مصرف می شود .
شته روسی : علایم حمله آن به گندم به این صورت است که کندم بنفش می شود و کوتوله باقی می ماند و به خوشه نمی رود . برگ در امتداد رگبرگها بنفش می شود .برای مبارزه با آن در زمان مبارزه با سن گندم آن نیز کنترل می شود .
دیگر آفات گندم خسارت چندانی نمی زنند و در هنگام مبارزه با سن گندم کنترل می شوند .
از بیماریهای گندم می توان به سیاهک آشکار اشاره نمود : بوته های بیمار قوی تر و رشد سریعی دارند . عامل بیماریزا روی گل فعالیت دارد و سنبله را به یک توده سیاه تبدیل می کند . توسط باد پراکنده می شود برای مبارزه با آن از سموم ویتاواکس و کاربندازیم بصورت پودر وتابل قابل حل در آب و به میزان ??? گرم برای ??? کیلو بذر استفاده می شود .
سیاهک پنهان : علایم آن شامل کوتاه ماندن ساقه و کاهش برگها و کوچک ماندن
برگها است و رنگ برگها در سطح گره فوقانی به آبی مایل به سبز تبدیل می شوند .سنبله ها کوتاهتر یا دراز تر هستند در هنگام خرمنکوبی دانه های آلوده شکسته و قارچ روی دانه های سالم میریزد و آنها را آلوده می کند و یا در خاک میریزد که تا ? سال قوه نامیه خود را حفظ می کند .که از زمان جوانه زنی فعالیت آن شروع می شود . برای مبارزه با آن باید بذور را با سموم ویتاواکس و کاربندازیم به میزان ??? گرم در ??? کیلو بذر صدعفونی نمود .
سفیدک سطحی : اگر در اواخر فروردینتا اوایل خرداد بارندگی زیاد باشد بروزمی کند . ابتدا در قسمتهای پایینی در سطح پهنک و نزدیک رگبرگها لکه  های پراکند وکوچک و کشیده با پوشش تار عنکبوتی سفید ظاهر می شود که با افزایش ضخامت خاکستری و قهوه ای روشن می شود . برای مبارزه باید از ارقام مقاوم استفاده نمود و از ارکیبات گوگردی یا کاراتان ستفاده نمود .
گندم معمولا هر ?? -?? روز یکبار باید آبیاری شود . که معمولا گندم به ? آب نیاز دارد که شامل خاک آب که اولین آبیاری را می گویند و دوم در هنگام پنجه زنی و سوم در هنگام ساقه رفتن و چهارم هنگام گلدهی و آخر در هنگام دانه بستن می باشد .
برداشت :

هنگامی که دانه ها سخت شدند که دیگر با ناخن تقسیم نمی شدند و رطوبت دانه ??? می باشد هنگام درو می باشد . برای برداشت باید از کمباین های که معاینه فنی شده اند استفاده شود که بهتر است نو باشند و ریزش بیشتر از ?? نداشته باشند .
در پایان امیدوارم که این مطالب مورد استفاده شما قرار بگیرد


مشاهده بیماری زنگ زرد در اوایل بهار

بیماری زنگ گندم بیماری قارچی است كه در اوایل بهار و در شرایط آب و هوایی مناسب ( هوای خنك حدود متوسط 15 درجه و رطوبت نسبی بالا در شرایط ابری  و یا بارندگی مداوم و شبنم و مه ) بصورت جوش و یا تاولهای كوچك و یا در صورت توسعه بیماری نهایتاٌ خطوط نواری زرد و نارنجی  در برگها ظاهر شده و اختلال در تغذیه و كاهش محصول را موجب می شود.در مراحل اولیه با مشاهده  آلودگی لكه ای می توان با سمپاش كانونی لكه های آلوده از توسعه بیماری جلوگیری كرد . ولی در صورت ادامه بارندگی  مه و شبنم لازم است سمپاشی در سطح مزرعه آلوده انجام شود.
حساس ترین زمان مبارزه زمان آلوده شدن برگ پرچم است . این برگ كه در كنار خوشه و در تغذیه و پركردن دانه ها در خوشه نقش مهمی دارد . در صورتیكه آلودگی بیش از 5 درصد سطح برگ شد لازم است سمپاشی با سموم توصیه شده انجام گیرد .
سموم توصیه شده زنگ زرد :
 -1تیلت ( 75/0-5/. لیتر در هكتار )
 -2آلتو ( 5/0 لیتر در هكتار )
 -3بایلترن ( 5/0 كیلو در هكتار )
 -4فولیكول ( 1 لیتر در هكتار )

 -مقدار آب با سمپاش موتوری پشتی 250-200 لیتر و با پشت تراكتوری 350-300 لیتر در هكتار است.
 -كشت ارقام مقاوم و یا عدم كشت ارقام حساس در مناطق با رطوبت بالا توصیه می گردد.



فوزاریوم از بیماریهای مهم گندم در مناطق معتدل و نیمه گرمسیری است كه قارچ عامل بیماری سبب پوسیدگی ریشه طوقه و ساقه و همچنین سبب خشك شدن و از بین رفتن سنبله های گندم می شود.
بر اثر ابتلا خوشه ها به این بیماری میكوتوكسین و زهرابه های ترشح شده كه مصرف آن سلامتی انسان را به خطر می اندازد .
آگر آلودگی اولیه از طریق بذر باشد گیاهچه ها ممكن است از بین برود و یا كوتاه بمانند.
این بیماری در خاكهای حاصلخیز كمتر دیده می شود . كود دهی بیش از حد و بالاخص مصرف زیاد ازت باعث حساس شدن گیاه به عامل بیماری می گردد. كشت عمیق بذر نیز در مقایسه با كشت سطحی پوسیدگی ریشه را تشدید می كند.

پاخوره گندم :
تسطیح اراضی – خودداری از مصرف بیش از حد كود ازته – تراكم بوته مناسب – عدم آبیاری غرقابی

 - اگر گندم در یك جهت خوابید عامل آن باد است .
 - اگر گندم در چند جهت خوابید عامل آن ورس است .

قیمت فایل فقط 9,100 تومان

خرید

برچسب ها : گزارش کاراموزی زراعتجهاد كشاورزی شهرستان مینودشت بخش گالیكش نبات , کاراموزی زراعتجهاد كشاورزی شهرستان مینودشت بخش گالیكش نبات , کارورزی زراعتجهاد كشاورزی شهرستان مینودشت بخش گالیكش نبات , دانلود گزارش کارآموزی زراعتجهاد كشاورزی شهرستان مینودشت بخش گالیكش نبات , زراعت , جهاد كشاورزی , شهرستان مینودشت , بخش گالیكش نبات

نظرات کاربران در مورد این کالا
تا کنون هیچ نظری درباره این کالا ثبت نگردیده است.
ارسال نظر