امروز: پنجشنبه 9 فروردین 1403
دسته بندی محصولات
بخش همکاران
بلوک کد اختصاصی

گزارش کاراموزی تعمیرات نگهداری ایران خودرو

گزارش کاراموزی تعمیرات نگهداری ایران خودرو دسته: فنی و مهندسی
بازدید: 22 بار
فرمت فایل: doc
حجم فایل: 7552 کیلوبایت
تعداد صفحات فایل: 217

گزارش کاراموزی تعمیرات نگهداری ایران خودرو در 217 صفحه ورد قابل ویرایش

قیمت فایل فقط 11,700 تومان

خرید

گزارش کاراموزی تعمیرات نگهداری ایران خودرو در 217 صفحه ورد قابل ویرایش
پیش گفتار:
نگهداری و تعمیرات ((نت)) در مفهوم مهم و دو مقوله اساسی هستند که تحقق و عمل بدانها موجبات بقا و تداوم خطوط تولید و کاهش هزینه ها را فراهم می آورند. با پیچیده تر شدن وسایل و امکاناتی که انسان برای نیازهای روز افزون خود بکار می گیرد، امر استفاده بهینه و نیز اقتصادی بودن این وسایل و امکانات بیش از پیش مورد توجه قرار گرفته است.
روشهای پیچیده تولید و امکانات و ماشین آلاتی که در این مورد از آنها صورت گرفته و کارایی آنها را تا جایی که ممکن است افزایش داده، عمر آنها را بالا برود و از این رهگذر
هزینه های کل مربوطه قیمت تمام شده محصولات را کاهش داد. در جهان صنعت امروز موضوع رقابت و تفسیر بازار بیش از پیش مطرح است و کیفیت بالا و قیمت مناسب محصولات است که توان مطرح شدن در میدان رقابت و مسابقه را می باشند. در غیر اینصورت طرح تولید محکوم به مناسب وسائط نقلیه و ارتباطات ودر راس آنها هواپیماها و ماهواره و موشکها، پس از تحقق و در صد شخصی از قابلیت اطمینان قادر به انجام ماموریتهای حساس خود هستند. عملکرد صحیح چندین هزار قطعه مکانیکی، الکتریکی و... دارای قابلیت اعتمادی اعتمادی و اطمینانی هستند؟ آیا با خراب شدن آنی یك قطعه از هواپیما های در حال پرواز یا موشك در حین ماموریت و یا سفینه ای در فضاست ماموریت آنها به كلی مختل می گردد؟ بدیهی است كه جواب این سوال منفی است چرا كه برای جلوگیری از انهدام چنین سیستمهای قطعا روشهای و اصولی تكنیكی قابل پیاده كردن هستند.
در غیر این صورت تجربیات انفجار نیروگاه اتمی چرنوبیل در شوروی یا انفجار چالنچر آمریكا به دفعات باید تكرار گردند و سرمایه های ملی و بین المللی هر آن در شرف نابودی و اضمحلال قرار گیرند. مطرح شدن تكنولوژیهای جدید تولید در صنایع برنامه ریزی دقیق و زمانبندی را برای ایجاد بهره وری و كارائی می طلبد. موفقیت صنایع در تولید و ارائه محصولات به علل گوناگونی بستگی دارد كه داشتن یك سیستم مناسب نگهداری و تعمیرات از آن جمله است. بلا تردید یكی از بنیانهای اساسی در صنعت و تولید، ماشین آلات و تجهیزات است و از طرفی تولید و دستیابی به استانداردهای جهانی مانند iso, ApL بدون داشتن تجهیزاتی مدرن و بازسازی شده، میسر نخواهد بود. مبحث نگهداری و تعمیرات یكی از مباحث مهم هر صنعت است كه از طرق مختلف منجر به افزایش بهره وری و كارایی می گردد. چرا كه با توجه به كمیابی منابع اعم از انرژی، نیروی انسانی و سرمایه و... می تواند كمك بزرگی در جهت دستیابی به اهداف فوق الذكر بنماید.
انگیزه اینجاب از انتخاب این پروژه علاقه ای بود كه به درس تعمیرات و نگهداری داشتم و هماهنگی این درس با رشته تحصیلی ((مدیریت صنعتی)) است كه امروزه به این امر توجه بسیاری شده است و با رشد تكنولوژی‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏ الزامی است كه صنایع و ماشین آلات را از نظر كارایی و بهره وری بیشتر از وقت و زمان با كمترین هزینه بهبود بخشیم و شعار اول‏ نگهداری‏‏ بر تعمیرات باشد مانند ((پیشگیری قبل از درمان از درمان)) چون صرفه جویی در وقت و هزینه كمك شایانی در پیشرفت كار و تكنولوژی خواهد كرد. امید است كه مورد توجه اساتید گرامی و مدیران و دانشجویان محترم واقع شود.
مقدمه
رشد روز افزون تكنولوژی و لزوم بهبود بهره وری ماشین آلات و تجهیزات حركت به سوی اتوماسیون را سرعت بخشده است.
نگاهی به آمار نیروی انسان در صنایع مختلف نشان می دهد كه اتوماسیون موجب كاهش نسبی تعداد پرسنل مستقیم تولید و افزایش نیروی انسانی درگیر در نگهداری و تعمیرات شده است. از آنجا كه اتوماسیون مستلزم سرمایه گذاریهای سنگین برای در اختیار گرفتن ماشین آلات و تجهیزات مذكور خواهد بود. به كارگیری مطلوب منابع اعم از بودجه‏، پرسنل، و غیره مستلزم وجود یك سیستم مناسب برنامه ریزی است كه شاید تا كنون كمتر به آن پرداخته شده باشد از طرف دیگر با توجه به شرایط حاكم به صنایع ایران كه به كارگیری و هر چه مفید تر ماشین آلات تولید و نهایتا بهبود بهره وری را ایجاب می كند. اقداماتی از طرف مسئولین مربوطه در زمینه های علمی و عملی برای تعمیرات ماشین آلات در دست انجام است كه عمدتا كه در زمینه مسائل فنی و نگهداری و تعمیرات می باشد
1-1: تاریخچه شرکت ایران خودرو.
شرکت ایران خودرو( سهامی عام ) در سال 1341 با هدف تاسیس و اداره کارخانجات به منظور تولید و تهیه انواع خودرو، قطعات مربوط به آنها فروش و صدور محصولات و...
توسط آقایان حاج علی اکبر خیامی، محمود خیامی، احمد خیامی، خانم مرضیه خیامی و خانم سیدی رشتی در خیابان اکباتان تهران تاسیس شد.
و اینک با گذشت بیش از 35 سال از زمان تاسیس آن همچنان در زمینه طراحی و تولید خودرو در کشور در راستای تامین نیازهای جامعه ورود به بازارهای جهانی تعمیق ساخت داخل کردن قطعات و در نهایت تحقیق اهداف عالیه نظام جمهوری اسلامی ایران به فعالیت خود ادامه
می دهد.
شرکت ایران خودرو بزرگترین شرکت خودرو سازی کشور می باشد که به طور متوسط 65 تا 70 درصد تولید خودرو داخل کشور را به طور دائم به خود دائم به خود اختصاص داده است.
سرمایه شرکت ایران خودرو و در پایان سال مالی 1381 2404687500000 ریال بوده است. شرکت ایران خودرو و با تولید 111111 دستگاه خودرو سواری و وانت در سال 1376 رکورد تولید 30 ساله خود را شکست و علاوه بر آن موفق شد به میزان قابل توجهی کمیت محصول خود را افزایش دهد.
همچنان در راستای نظام استاندارد ایزو 9000 موفق یه دریافت گواهینامه ایزو 9001 از موسسه  RWTUV آلمان شد.
نیروی انسانی شاغل در شرکت:
در شرکت ریخته گری آلومینیوم ایران خودرو ابهر تعداد 800 نفر اعم از نیروی متخصصان، کارگر، کارمند و هم چنین تعداد 100 کارگر به صورت پیمانکاری در این شرکت مشغول به کار می باشند و دفتر مرکزی این شرکت واقع در تهران با تعداد 50 نفر کار در مرکز این شرکت را تشکیل میدهند و این شرکت جهت ارائه خدمات هر چه بیشتر نمایندگی های مجاز در مرکز استانهای ایران و شهرستانهای تابعه دارد.
تسهیلات رفاهی در این شرکت عبارتند از استفاده از بیمه های اجتماعی، استفاده از سیستم حمل و نقل، وجود رستوران، بهداری، مهمانسرا، شرکت تعاونی مصرف، وجود سیستم های تشویقی برای کارگران و مهندسین و کارمندان
مرکز تحقیقات ایران خودرو:
مرکز تحقیقات ایران خودرو در سال 1374 با هدف ایجاد امکانات و دانش فنی روز جهت طراحی و توسعه محصولات ایران خودرو تاسیس گردید. این مرکز دارای تجهیزات مدرن و متخصصان ماهر در زمینه طراحی خودرو است و از بدو تاسیس ضمن اجرای پروژه های بزرگ طراحی خودرو از جمله خودرو ملی، دانش فنی روز در سطح جهان را کسب کرده و به کار گرفته است. مرکز تحقیقات ایران خودرو از بخشهای مختلفی جهت اجرای کامل فرآیند طراحی تشکیل شده است که عبارتند از: طراحی محصول، ساخت نمونه و مهندسی محصول، این مرکز با گردآوری و به کارگیری جدید ترین فنون طراحی و توسعه محصول توانسته است در زمانی کوتاه خود را به سطح مراکز طراحی خودرو پیشرفته دنیا نزدیک کند.
مرکز تحقیقات ایران خودرو با در اختیار داشتن امکانات نرم افزاری و سخت افزاری پیشرفته روز دنیا از قبیل کامپیوترهای توانمند و نرم افزاری تخصصی و با به کارگیری آخرین فن آوریها در زمینه صنعت خودرو قادر است هر ایده ای را جامعه عمل بپوشاند.
تضمین کیفیت:
این مرکز ضمن داشتن گواهینامه 9001 iso و با كارگیری جدید ترین تکنیک های مدیریت به اجرای دقیق به هنگام و موثر سفارشات و تامین رضایت و اعتماد مشتریان عینیت می بخشد. همچنین مرکز تحقیقات ایران خودرو به عنوان متولی تحقیقات و نوآوری در این شرکت همواره خود را مستلزم به در نظر داشتن و به کارگیری جنبه های زیست محیطی در کلیه مراحل طراحی خودرو می داند و در جهت طراحی محصولات سبز تلاش می کند.
پروژه ها:
در مرکز تحقیقات ایران خودرو و همواره تعدادی پروژه در قالب طراحی محصولات جدید یا نوآوری های صنعت خودرو در جریان است این پروژه ها در یک ساختار عرضی با کمک کلیه واحد های و بر اساس اصول مدرن طراحی و تکوین محصول تحت نظر مدیران پروژه ها اجرا می شود.
ریخته گری ایران خودرو:
-13: نگهداری و تعمیرات كنترلی
با كنترل اطلاعات و داده های ا خذ شده از سایر تجهیزات و همچنین مشاهدات عینی و روزمره می توان تعداد زیادی از خرابیها را قبل از وقوع پیش بینی و زمانهای شكست ناشی از آنها را كاهش داد. استفاده از تكنیكهای احتمالات و آمار پایه این گونه پیشگیری هاست و اغلب در مورد اقدمات تعویضی بكار گرفته می شوند.برای مثال چنانچه چراغهای استادیوم كه به روی دكلهای مرتفع نصب گردیده اند در یك فاصله زمانی معین دچار ده درصد سوختگی گردند، از طریق تجزیه و تحلیل آماری و احتمالات قابل پیش بینی است كه بقیه چراغها نیز ممكن است به زودی بسوزند و لذا در یك اقدام پیشگیرانه به جای تعویض ده درصد چراغهای سوخته شده ممكن است كلیه چراغها را به طور همزمان تعویض نمود.
2-14: نگهداری و تعمیرات زمان بندی شده
هر گاه احتمالی برای كاهش خرابیهایی وجود داشته باشد كه وقوع آنها از قبل قابل پیش بینی نباشد، از برنامه نگهداری و تعمیرات زمان بندی شده كه معمولا با یك تواتر مشخص و در زمانهای تعیین شده ای انجام می گردد، استفاده می شود. تعمیرات و نگهداری زمان بندی شده با بازرسی های معمولی كه در مراخل نگهداری و تعمیرات كنترلی یه منظور كشف خرابیها انجام می دهیم،كاملا متفاوتند و باید این دوره را از هم تفكیك نمود. نمونه ای از تعمیرات و نگهداری زمان بندی شده، تعویض روغن موتورماشین در هر 2000 كیلومتر و فیلتر روغن در هر 6000 كیلومتر و تعویض شمعهای ماشین در هر 10000 كیلومتر است . اینگونه تعمیرات ممكن است در مواردی به نظر غیر اصولی برسند و باعث ضایع كردن زود رس وسیله در حال كار باشد زیرا همه وسایل و شرایط محیطی انها یكسان نیست و اساسا انچه ممكن است برای یك وضعیت مناسب باشد برای وضعیتهای دیگر مناسب نخواهد بود.
2-15- نگرشی بر اجزای سیستم های مدیریت نگهداری و تعمیرات
- فعالیت های تعمیر و نگهداری و تدوین و گسترش انها :
اخیرا به منظور بازرهی بیشتر تعمیر فعالیت های مدیریت تعمیر و نگهداری توسعه یافته است .همچنین این مفهوم كه وظایف تعمیراتی تنها نگهداری مربوط نمی شود بلكه به نسبت وظایف به بخش تولید، تحقیق و توسعه ، طراحی، مهندسی، امور مالی و خرید و بازرگانی، مدیریت بالا و اپراتور ها مربوط می شود، اثبات گردیده است. با چنین مضمونی، بخش بازرگانی و صنعتی كشور بریتانیا روی اهمیت ((تروتكنولو‍‍ژی))  (Terotechnology) تاكید دارد كه به عنوان تركیبی از مدیریت، امور مالی مهندسی و دیگر عملیات كاربری د ر صورت دارایی فیزیكی و هزینه سیكل حیات اقتصادی مشخص می شود.
عمل تروتكنولوژی یا مشخصه طراحی و ساختار، صورتی شامل نصب، تعمیر و نگهداری، اصلاح و تعویض بازخوراطلاعات طراحی و اجرا و هزینه ها مرتبط است.
2-16- وظایف:
وظایف و اهداف تعمیر و نگهداری به صورت زیر به وظایف مدیریتی اهداف فنی و وظایف عملیاتی تقسیم می شوند.
-20- مهارت كارگران و فعال سازی مدیریت نگهداری وتعمیرات
با پیشرفت اتوماسیون و مكانیزه كردن تولید و خدمات صنعتی، فعالیت كارگران ساده تر شده و تعداد شغل هایی كه كارگران ساده مجبور به زیر نظر گرفتن دستگاهها بودند افزایش یافته و به عنوان یك نتیجه كارگران شروع به از دست دادن علاقه خود نسبت به كار پیشرفتشان می نمایند و توجه آنها نسبت به كارشان منحرف و كم می شود در چنین شرایطی، بسیاری از معایب دستگاهها كه ناشی از بی دقتی كارگران می باشد افزایش یافته و با بروز حوادث، بهره وری كاهش می یابد. همچنان كه تجهیزات دقیق تر و پیچیده تر می شود، نیاز به مهارت تعمیر و نگهداری در سطح بالا احساس خواهد شد.
در گذشته گرایشی جهت جدا كردن و جدا نگاه داشتن مدیریت نه تنها در شغل هایی تعمیراتی بلكه در شغل های بازرسی فنی وجود داشت.
به عنوان یك نتیجه كارگرانی كه تحت تنشی فزاینده قرار دارند افسرده و خسته هستند. وقتی عیب دستگاه و تجهیزات در اولین مرحله قرار گرفته باشد، كار تعمیر و نگهداری آسان شده و توقف دستگاه كاهش می یابد. به علاوه معایب و صدمات به طور تصادفی بالا رفته و این حقیقتی است كه اپراتورها، كسانی هستند كه مستقیما مسئول راه اندازی و بازبینی تجهیزات بوده كه می توانند چنین معایبی را در شروع كار مشخص سازند. بر این اساس شركتهای مختلف اخیرا راههایی را پیشنهاد و توسعه داده اند كه بااین راهها احتیاجات كارگران با نیازهای سازمانی هماهنگ شده است. برای مثال یك شغل جدید كه در آن اپراتور مسئول یافتن شرایط غیر نرمال دستگاه در اولین مرحله جهت كنترل و بررسی عیب و خرابی تجهیزات طراحی شده است، با آموزش های اضافی و تعلیمات برای بهبود مهارت اپراتورها و افزایش توانایی او همراه می شود.
از این جهت ناظران شركت برای رضایت كارگران و تخفیف مشكلات و كسالت آنهااقدام
می كنند. با چنین روش هایی، بسیاری از حالات و متدهای كاهش افسردگی و تنش و افزایش فعالیت كارگران و افزایش بازدهی تعمیر ونگهداری را می توان در بسیاری از شركتها دید.
2-21- نتیجه گیری
با توجه به آنچه گفته شد تعمیرات و نگهداری به لحاظ هزینه های سنگین قطعات یدكی بیشتر شده و در حالت احتیاج به یك سیستم مدیریتی می باشد تا با استفاده از افراد فنی و با تجربه در سیاستهای سازمان تعدیلاتی صورت دهند.
آنجایی كه نیاز است از سیاستهای متمركز پیروی نمایند، این عمل صورت گیرد و در جایی كه باید سیاستهای غیر متمركز بكار روند با تعدیل سیاستهای متمركز هدف سازمان تامین شود.
با توجه به وسعت هر شركت و سازمانی و با توجه به شرایط محیط كار و همچنین با در نظر گرفتن میزان اتوماسیون شركت در خطوط تولید با مشاوره ای فنی باید برنامه ریزی نگهداری و تعمیرات با برنامه ریزی و تعمیرات با برنامه ریزی قبلی یا بدون برنامه ریزی قبلی انتخاب شود.
اگر در كارخانه ای هدف بهبود كمیت تولیدی با ثابت در نظر گرفتن میزان كیفیت كالا است باید از تعمیر و نگهداری اصلاحی استفاده كرد.
اگر در شركتی هزینه های مربوط به بازرسی در حد پایینی قرار دارد بهتر است از شیوه تعمیر و نگهداری پیشگیری استفاده نمود. به طور كلی بر اساس وضعیت كل هزینه ها و بودجه ای شركتها باید برنامه ریزی های اساسی صورت پذیرد.
اگر هنوز در كارخانه ای مطالعه بر روی انتخاب یك سیستم مدیریت نگهداری و تعمیرات جامع صورت نگرفته است بهتر آن است تا به وسیله ای طرح مساله و حل آن در قالب مدل برنامه ریزی خطی و یا ارتباط دادن آن با متغیرهای خارجی نظیر بازار و هزینه های تامین قطعات یدكی از داخل و خارج كشور و حل مساله اخیر از طریق مدلهای ریاضی غیر خطی بهترین سیستم مدیریت نگهداری و تعمیرات انتخاب شود و مورد بهره برداری قرار گیرد. ممكن است لازم شود تا از سیستم كامپیوتری استفاده شود. در حالت كلی تر ممكن است كه چند سیستم با هم تلفیق شده و یك سیستم مشترك با توجه به آنالیز هزینه ها انتخاب شود.
در همه موارد بالا نظر مدیریت كل شركت اهمیتی خاص داشته و با كامل بودن مدارك و پرونده های مربوط به سوابق ماشین آلات و تجهیزات ایمنی، خدمات و بالاخره نگهداری و تعمیرات می توان با یك برنامه ریزی دقیق بهره وری از منابع واحدهای تولیدی را افزایش داد.
-6- وضعیت موجود P.M شركت
در حال حاضر شركت با منابع انسانی و غیر انسانی اعم از متخصصین، تكنسینها و نیروهای كارگر معمولی و تجهیزات نگهداری و تعمیرات اقدام به عملیات نت می نماید و مهارتهای انسانی در جهت تعمیر و نگهداری دارائیهای تولید شركت خوب بوده لذا واحدهای مختلف نت با كادر مجربی كه در اختیار دارد تمام فعالیتهای انجام شده بر روی تجهیزات تولیدی را در فرم گزارش فعالیتها ثبت و به واحد صنایع ارسال می كند. تا اینجای كار نگهداری و تعمیرات بر مبنای تجربیات پرسنل پیش می رود و واحد برنامه ریزی در جهت ارائه برنامه كاری نت روزانه، هفتگی، ماهانه و سالانه موجود است و دارای سیستم اطلاعاتی قوی بوده.
3-7- وضعیت موجود پرسنل تعمیرات و نگهداری كارخانه :
وضعیت پرسنل تعمیرات و نگهداری بدین صورت است كه مدیر P.M در راس قرار دارد و در یك شیفت كاری (عادی) مشغول به فعالیت هستند كه یك سرگروه و 5 پرسنل و 3 نفر سرویس كار ماشین آلات جهت انجام سرویس دهی دستگاهها (روغن كاری و گریس كاری) دستگاهها مشغول بكار می باشند كه در كل می توان گفت كه تمام فعالیت ها توسط مدیر P.M هماهنگ شده و جهت انجام به پرسنل ذیربط ارسال می گردد كه در صفحات بعد شرح وظایف كل قسمتهای P.M به تفكیك آورده شده.
3-8- شرح وظایف پرسنل نگهداری و تعمیر :
همانگونه كه می دانیم در هر سازمانی سطوح و رده های مختلف شغلی وجود دارد. در تشكیلات اداری و نگهداری و تعمیرات نیز لااقل سه سطح از مسئولیت را می توان تعریف نمود:
- سطح مدیریت و سر مهندسی
- سطح نظارت و سرپرستی
- سطح اپراتوری و كارگری
بطور خلاصه اگر تمامی برنامه های نگگهداری و تعمیرات را به تعمیر میان مدت و كوتاه مدت تقسیم كنیم می توانیم وظایف و فعالیتهای دخیل در هر كدام از برنامه های فوق را به حداقل سه سطح مسئولیت اشاره شده در بالا، مربوط بدانیم. نتیجه اطلاعات فنی و ارائه آن جهت
برنامه ریزیها بایستی توسط مهندسین ناظر صورت گیرد. معهذا تمامی امور نظارت برنامه ریزی و كنترل از وظایف سر مهندسین و سطوح مدیریت سازمان نگهداری و تعمیر است. مسئولیت طرح میان مدت و كوتاه مدت كار توسط سطوح مهندسی ناظر و انجام برنامه های كوتاه مدت و روزمره و ساده و تعمیرات و بازرسی با سطوح عملیاتی و سركارگرها می باشد. معهذا ریز وظایفی كه كلا پرسنل قسمت نگهداری و تعمیر بعهده دارند، عبارتند از :
1-   مسئولیت نگهداری ماشین آلات و نظارت كنترل آن
2-   مسئولیت نگهداری ساختمانها و نظارت به خدمات
3-   مسئولیت كارگاهها (انجام تعمیرات جزیی و كلی، جوشكاری، تعویض و یا ساخت قطعات)
4-   طرح و نظارت به كارهای اصلی (ساخت و نصب و اجرا، انتقال و راه اندازی)
5-   برنامه ریزی جهت مواد مورد مصرف بخار، برق، روغن، مواد و ...
6-   مسئولیت امور مهندسی كارخانه (حمل و نقل ماشین آلات، كنترل سیستمها، مدرنیزه كردن اصلاحات جایگزینی و ... )
7-   اتخاذ تصمیمات جهت ایمنی در برابر آتش سوزی، بكارگیری پرسنل فنی، تحقیقات درون كارگاهی و توسعه تسهیلات حسب  وسعت و گستردگی سازمان، انجام وظایف فوق با مسئولیت مدیران.
1-   آیا تعمیر قطعات در داخل كارخانه انجام می شود یا خیر؟
خیر . بیشتر قطعات برقی هستند و حتی المقدور از بازار داخل تهیه می شود.
-تعمیرات بصورت كلی در داخل كارخانه انجام می شود و خیلی محدود است كه برای تعمیر یك دستگاه متخصصین از خارج كارخانه بیاورند. متخصصین بخشی از دستگاه را كنترل می كند و با توجه به قدرت دستگاه از سیستم كنترلی رایج استفاده كرده.
-از سیستم های جدیدتر- كارتر و ساده تر كه همان كار را انجام می دهند استفاده می شود و اگر دستگاه مدرن باشد به طبع مدرن بودن جنبه تخصصی بیشتری دارد و باید از شركتهایی كه متخصص تعمیر كار دارند استفاده كنند.
-بخشی از كارهای تعمیراتی كه جنبه تخصصی دارد مثل خودروهای شركت در داخل شركت تعمیر می شود تعمیر موتور ولی كارهایی مثل صافكاری- نقاشی- جلوبندی سازی در خارج از شركت انجام می شود. بعضی از قطعات نیاز به تعمیر خاص دارد كه در این مواقع قطعه از شركت خارج می شود و طبق درخواستی كه ارائه می گردد به خارج از شركت از طریق واحد تداركات در واحد بازرگانی به خارج از شركت ارجاع می شود، با واحد تعمیرات نت و فنی- مهندسی، بستگی به نوع قطعه ای كه خارج از شركت می فرستند دارد.
2-   وقتی قطعه ای خراب شود آیا وظیفه گروه نت است كه به انبار بگوید یا اینكه انبار خودش مستقل اقدام می كند؟
سفارشاتی كه اولی بار انجام می گیرد و سابقه انبار ندارند باید P.M سفارش بزند. ولی وقتی كه سابقه پیدا كرد موجودی باید حفظ شود. (فرم بازرسی خرید) بررسی شده و كیفیت آن محصول را مورد بازرسی قرار می دهند و قطعه بدون اطلاع PM و اعضای مدیر PM  خریداری نمی شود. بلكه انبار طی فرمی به مدیر PM ارسال داشته و با تایید و بررسی مدیر PM قطعه خریداری شده.
3-   آیا برای هر قطعه طول عمر مفید در نظر گرفته شده است؟
خیر- عمر استاندارد در نظر گرفته می شود.
4-   تا چه اندازه شعار اول نگهداری بر تعمیرات عمل می شود؟
حتی الامكان از این امر پیروی شده، سرویس نگهداری روزانه- هفتگی- ماهانه و سالانه صورت می گیرد و كوچكترین شك قبل از اینكه دستگاه متوقف شود تعمیرات اصلاحی روی آن صورت می گیرد.
5-   آیا كارخانه از سیستم مكانیزه استفاده كرده است یا خیر؟ خیر
6-   آیا یك برنامه نگهداری و تعمیرات پیشگیری بطور سازمان یافته و رسمی برای عملیات PM وجود دارد؟
بله- سالانه در عید و تابستان توسط PM انجام می شود.
7-   آیا برای هر یك از پرسنل نگهداری و تعمیرات مسئولیت و وظیفه خاصی در نظر گرفته شده است؟
بلی- مسئول آرشیو- مهندس فنی- برق و ... هر یك وظایف خاص خود را دارند.
10- آیا بازرسان بطور تمام وقت جهت بازرسی در نظر گرفته شده اند؟
خیر – نیازی نیست بر اساس تجربه، قبل از تعطیلات سالیانه بازرسی می شود.

گزارش کاراموزی تعمیرات نگهداری ایران خودرو در 217 صفحه ورد قابل ویرایش



پیش گفتار:
نگهداری و تعمیرات ((نت)) در مفهوم مهم و دو مقوله اساسی هستند که تحقق و عمل بدانها موجبات بقا و تداوم خطوط تولید و کاهش هزینه ها را فراهم می آورند. با پیچیده تر شدن وسایل و امکاناتی که انسان برای نیازهای روز افزون خود بکار می گیرد، امر استفاده بهینه و نیز اقتصادی بودن این وسایل و امکانات بیش از پیش مورد توجه قرار گرفته است.
روشهای پیچیده تولید و امکانات و ماشین آلاتی که در این مورد از آنها صورت گرفته و کارایی آنها را تا جایی که ممکن است افزایش داده، عمر آنها را بالا برود و از این رهگذرهزینه های کل مربوطه قیمت تمام شده محصولات را کاهش داد. در جهان صنعت امروز موضوع رقابت و تفسیر بازار بیش از پیش مطرح است و کیفیت بالا و قیمت مناسب محصولات است که توان مطرح شدن در میدان رقابت و مسابقه را می باشند. در غیر اینصورت طرح تولید محکوم به مناسب وسائط نقلیه و ارتباطات ودر راس آنها هواپیماها و ماهواره و موشکها، پس از تحقق و در صد شخصی از قابلیت اطمینان قادر به انجام ماموریتهای حساس خود هستند. عملکرد صحیح چندین هزار قطعه مکانیکی، الکتریکی و... دارای قابلیت اعتمادی اعتمادی و اطمینانی هستند؟ آیا با خراب شدن آنی یك قطعه از هواپیما های در حال پرواز یا موشك در حین ماموریت و یا سفینه ای در فضاست ماموریت آنها به كلی مختل می گردد؟ بدیهی است كه جواب این سوال منفی است چرا كه برای جلوگیری از انهدام چنین سیستمهای قطعا روشهای و اصولی تكنیكی قابل پیاده كردن هستند.
در غیر این صورت تجربیات انفجار نیروگاه اتمی چرنوبیل در شوروی یا انفجار چالنچر آمریكا به دفعات باید تكرار گردند و سرمایه های ملی و بین المللی هر آن در شرف نابودی و اضمحلال قرار گیرند. مطرح شدن تكنولوژیهای جدید تولید در صنایع برنامه ریزی دقیق و زمانبندی را برای ایجاد بهره وری و كارائی می طلبد. موفقیت صنایع در تولید و ارائه محصولات به علل گوناگونی بستگی دارد كه داشتن یك سیستم مناسب نگهداری و تعمیرات از آن جمله است. بلا تردید یكی از بنیانهای اساسی در صنعت و تولید، ماشین آلات و تجهیزات است و از طرفی تولید و دستیابی به استانداردهای جهانی مانند iso, ApL بدون داشتن تجهیزاتی مدرن و بازسازی شده، میسر نخواهد بود. مبحث نگهداری و تعمیرات یكی از مباحث مهم هر صنعت است كه از طرق مختلف منجر به افزایش بهره وری و كارایی می گردد. چرا كه با توجه به كمیابی منابع اعم از انرژی، نیروی انسانی و سرمایه و... می تواند كمك بزرگی در جهت دستیابی به اهداف فوق الذكر بنماید.
انگیزه اینجاب از انتخاب این پروژه علاقه ای بود كه به درس تعمیرات و نگهداری داشتم و هماهنگی این درس با رشته تحصیلی ((مدیریت صنعتی)) است كه امروزه به این امر توجه بسیاری شده است و با رشد تكنولوژی‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏ الزامی است كه صنایع و ماشین آلات را از نظر كارایی و بهره وری بیشتر از وقت و زمان با كمترین هزینه بهبود بخشیم و شعار اول‏ نگهداری‏‏ بر تعمیرات باشد مانند ((پیشگیری قبل از درمان از درمان)) چون صرفه جویی در وقت و هزینه كمك شایانی در پیشرفت كار و تكنولوژی خواهد كرد. امید است كه مورد توجه اساتید گرامی و مدیران و دانشجویان محترم واقع شود.
مقدمه
رشد روز افزون تكنولوژی و لزوم بهبود بهره وری ماشین آلات و تجهیزات حركت به سوی اتوماسیون را سرعت بخشده است.
نگاهی به آمار نیروی انسان در صنایع مختلف نشان می دهد كه اتوماسیون موجب كاهش نسبی تعداد پرسنل مستقیم تولید و افزایش نیروی انسانی درگیر در نگهداری و تعمیرات شده است. از آنجا كه اتوماسیون مستلزم سرمایه گذاریهای سنگین برای در اختیار گرفتن ماشین آلات و تجهیزات مذكور خواهد بود. به كارگیری مطلوب منابع اعم از بودجه‏، پرسنل، و غیره مستلزم وجود یك سیستم مناسب برنامه ریزی است كه شاید تا كنون كمتر به آن پرداخته شده باشد از طرف دیگر با توجه به شرایط حاكم به صنایع ایران كه به كارگیری و هر چه مفید تر ماشین آلات تولید و نهایتا بهبود بهره وری را ایجاب می كند. اقداماتی از طرف مسئولین مربوطه در زمینه های علمی و عملی برای تعمیرات ماشین آلات در دست انجام است كه عمدتا كه در زمینه مسائل فنی و نگهداری و تعمیرات می باشد



1-1: تاریخچه شرکت ایران خودرو.
شرکت ایران خودرو( سهامی عام ) در سال 1341 با هدف تاسیس و اداره کارخانجات به منظور تولید و تهیه انواع خودرو، قطعات مربوط به آنها فروش و صدور محصولات و...
توسط آقایان حاج علی اکبر خیامی، محمود خیامی، احمد خیامی، خانم مرضیه خیامی و خانم سیدی رشتی در خیابان اکباتان تهران تاسیس شد.
و اینک با گذشت بیش از 35 سال از زمان تاسیس آن همچنان در زمینه طراحی و تولید خودرو در کشور در راستای تامین نیازهای جامعه ورود به بازارهای جهانی تعمیق ساخت داخل کردن قطعات و در نهایت تحقیق اهداف عالیه نظام جمهوری اسلامی ایران به فعالیت خود ادامهمی دهد.
شرکت ایران خودرو بزرگترین شرکت خودرو سازی کشور می باشد که به طور متوسط 65 تا 70 درصد تولید خودرو داخل کشور را به طور دائم به خود دائم به خود اختصاص داده است.
سرمایه شرکت ایران خودرو و در پایان سال مالی 1381 2404687500000 ریال بوده است. شرکت ایران خودرو و با تولید 111111 دستگاه خودرو سواری و وانت در سال 1376 رکورد تولید 30 ساله خود را شکست و علاوه بر آن موفق شد به میزان قابل توجهی کمیت محصول خود را افزایش دهد.
همچنان در راستای نظام استاندارد ایزو 9000 موفق یه دریافت گواهینامه ایزو 9001 از موسسه  RWTUV آلمان شد.


نیروی انسانی شاغل در شرکت:
در شرکت ریخته گری آلومینیوم ایران خودرو ابهر تعداد 800 نفر اعم از نیروی متخصصان، کارگر، کارمند و هم چنین تعداد 100 کارگر به صورت پیمانکاری در این شرکت مشغول به کار می باشند و دفتر مرکزی این شرکت واقع در تهران با تعداد 50 نفر کار در مرکز این شرکت را تشکیل میدهند و این شرکت جهت ارائه خدمات هر چه بیشتر نمایندگی های مجاز در مرکز استانهای ایران و شهرستانهای تابعه دارد.
تسهیلات رفاهی در این شرکت عبارتند از استفاده از بیمه های اجتماعی، استفاده از سیستم حمل و نقل، وجود رستوران، بهداری، مهمانسرا، شرکت تعاونی مصرف، وجود سیستم های تشویقی برای کارگران و مهندسین و کارمندان
مرکز تحقیقات ایران خودرو:
مرکز تحقیقات ایران خودرو در سال 1374 با هدف ایجاد امکانات و دانش فنی روز جهت طراحی و توسعه محصولات ایران خودرو تاسیس گردید. این مرکز دارای تجهیزات مدرن و متخصصان ماهر در زمینه طراحی خودرو است و از بدو تاسیس ضمن اجرای پروژه های بزرگ طراحی خودرو از جمله خودرو ملی، دانش فنی روز در سطح جهان را کسب کرده و به کار گرفته است. مرکز تحقیقات ایران خودرو از بخشهای مختلفی جهت اجرای کامل فرآیند طراحی تشکیل شده است که عبارتند از: طراحی محصول، ساخت نمونه و مهندسی محصول، این مرکز با گردآوری و به کارگیری جدید ترین فنون طراحی و توسعه محصول توانسته است در زمانی کوتاه خود را به سطح مراکز طراحی خودرو پیشرفته دنیا نزدیک کند.
مرکز تحقیقات ایران خودرو با در اختیار داشتن امکانات نرم افزاری و سخت افزاری پیشرفته روز دنیا از قبیل کامپیوترهای توانمند و نرم افزاری تخصصی و با به کارگیری آخرین فن آوریها در زمینه صنعت خودرو قادر است هر ایده ای را جامعه عمل بپوشاند.
تضمین کیفیت:
این مرکز ضمن داشتن گواهینامه 9001 iso و با كارگیری جدید ترین تکنیک های مدیریت به اجرای دقیق به هنگام و موثر سفارشات و تامین رضایت و اعتماد مشتریان عینیت می بخشد. همچنین مرکز تحقیقات ایران خودرو به عنوان متولی تحقیقات و نوآوری در این شرکت همواره خود را مستلزم به در نظر داشتن و به کارگیری جنبه های زیست محیطی در کلیه مراحل طراحی خودرو می داند و در جهت طراحی محصولات سبز تلاش می کند.
پروژه ها:
در مرکز تحقیقات ایران خودرو و همواره تعدادی پروژه در قالب طراحی محصولات جدید یا نوآوری های صنعت خودرو در جریان است این پروژه ها در یک ساختار عرضی با کمک کلیه واحد های و بر اساس اصول مدرن طراحی و تکوین محصول تحت نظر مدیران پروژه ها اجرا می شود.
ریخته گری ایران خودرو:-13: نگهداری و تعمیرات كنترلی
با كنترل اطلاعات و داده های ا خذ شده از سایر تجهیزات و همچنین مشاهدات عینی و روزمره می توان تعداد زیادی از خرابیها را قبل از وقوع پیش بینی و زمانهای شكست ناشی از آنها را كاهش داد. استفاده از تكنیكهای احتمالات و آمار پایه این گونه پیشگیری هاست و اغلب در مورد اقدمات تعویضی بكار گرفته می شوند.برای مثال چنانچه چراغهای استادیوم كه به روی دكلهای مرتفع نصب گردیده اند در یك فاصله زمانی معین دچار ده درصد سوختگی گردند، از طریق تجزیه و تحلیل آماری و احتمالات قابل پیش بینی است كه بقیه چراغها نیز ممكن است به زودی بسوزند و لذا در یك اقدام پیشگیرانه به جای تعویض ده درصد چراغهای سوخته شده ممكن است كلیه چراغها را به طور همزمان تعویض نمود.2-14: نگهداری و تعمیرات زمان بندی شده
هر گاه احتمالی برای كاهش خرابیهایی وجود داشته باشد كه وقوع آنها از قبل قابل پیش بینی نباشد، از برنامه نگهداری و تعمیرات زمان بندی شده كه معمولا با یك تواتر مشخص و در زمانهای تعیین شده ای انجام می گردد، استفاده می شود. تعمیرات و نگهداری زمان بندی شده با بازرسی های معمولی كه در مراخل نگهداری و تعمیرات كنترلی یه منظور كشف خرابیها انجام می دهیم،كاملا متفاوتند و باید این دوره را از هم تفكیك نمود. نمونه ای از تعمیرات و نگهداری زمان بندی شده، تعویض روغن موتورماشین در هر 2000 كیلومتر و فیلتر روغن در هر 6000 كیلومتر و تعویض شمعهای ماشین در هر 10000 كیلومتر است . اینگونه تعمیرات ممكن است در مواردی به نظر غیر اصولی برسند و باعث ضایع كردن زود رس وسیله در حال كار باشد زیرا همه وسایل و شرایط محیطی انها یكسان نیست و اساسا انچه ممكن است برای یك وضعیت مناسب باشد برای وضعیتهای دیگر مناسب نخواهد بود.
2-15- نگرشی بر اجزای سیستم های مدیریت نگهداری و تعمیرات
- فعالیت های تعمیر و نگهداری و تدوین و گسترش انها :
اخیرا به منظور بازرهی بیشتر تعمیر فعالیت های مدیریت تعمیر و نگهداری توسعه یافته است .همچنین این مفهوم كه وظایف تعمیراتی تنها نگهداری مربوط نمی شود بلكه به نسبت وظایف به بخش تولید، تحقیق و توسعه ، طراحی، مهندسی، امور مالی و خرید و بازرگانی، مدیریت بالا و اپراتور ها مربوط می شود، اثبات گردیده است. با چنین مضمونی، بخش بازرگانی و صنعتی كشور بریتانیا روی اهمیت ((تروتكنولو‍‍ژی))  (Terotechnology) تاكید دارد كه به عنوان تركیبی از مدیریت، امور مالی مهندسی و دیگر عملیات كاربری د ر صورت دارایی فیزیكی و هزینه سیكل حیات اقتصادی مشخص می شود.
عمل تروتكنولوژی یا مشخصه طراحی و ساختار، صورتی شامل نصب، تعمیر و نگهداری، اصلاح و تعویض بازخوراطلاعات طراحی و اجرا و هزینه ها مرتبط است.
2-16- وظایف:
وظایف و اهداف تعمیر و نگهداری به صورت زیر به وظایف مدیریتی اهداف فنی و وظایف عملیاتی تقسیم می شوند.

-20- مهارت كارگران و فعال سازی مدیریت نگهداری وتعمیرات
با پیشرفت اتوماسیون و مكانیزه كردن تولید و خدمات صنعتی، فعالیت كارگران ساده تر شده و تعداد شغل هایی كه كارگران ساده مجبور به زیر نظر گرفتن دستگاهها بودند افزایش یافته و به عنوان یك نتیجه كارگران شروع به از دست دادن علاقه خود نسبت به كار پیشرفتشان می نمایند و توجه آنها نسبت به كارشان منحرف و كم می شود در چنین شرایطی، بسیاری از معایب دستگاهها كه ناشی از بی دقتی كارگران می باشد افزایش یافته و با بروز حوادث، بهره وری كاهش می یابد. همچنان كه تجهیزات دقیق تر و پیچیده تر می شود، نیاز به مهارت تعمیر و نگهداری در سطح بالا احساس خواهد شد.
در گذشته گرایشی جهت جدا كردن و جدا نگاه داشتن مدیریت نه تنها در شغل هایی تعمیراتی بلكه در شغل های بازرسی فنی وجود داشت.
به عنوان یك نتیجه كارگرانی كه تحت تنشی فزاینده قرار دارند افسرده و خسته هستند. وقتی عیب دستگاه و تجهیزات در اولین مرحله قرار گرفته باشد، كار تعمیر و نگهداری آسان شده و توقف دستگاه كاهش می یابد. به علاوه معایب و صدمات به طور تصادفی بالا رفته و این حقیقتی است كه اپراتورها، كسانی هستند كه مستقیما مسئول راه اندازی و بازبینی تجهیزات بوده كه می توانند چنین معایبی را در شروع كار مشخص سازند. بر این اساس شركتهای مختلف اخیرا راههایی را پیشنهاد و توسعه داده اند كه بااین راهها احتیاجات كارگران با نیازهای سازمانی هماهنگ شده است. برای مثال یك شغل جدید كه در آن اپراتور مسئول یافتن شرایط غیر نرمال دستگاه در اولین مرحله جهت كنترل و بررسی عیب و خرابی تجهیزات طراحی شده است، با آموزش های اضافی و تعلیمات برای بهبود مهارت اپراتورها و افزایش توانایی او همراه می شود.
از این جهت ناظران شركت برای رضایت كارگران و تخفیف مشكلات و كسالت آنهااقداممی كنند. با چنین روش هایی، بسیاری از حالات و متدهای كاهش افسردگی و تنش و افزایش فعالیت كارگران و افزایش بازدهی تعمیر ونگهداری را می توان در بسیاری از شركتها دید.
2-21- نتیجه گیری
با توجه به آنچه گفته شد تعمیرات و نگهداری به لحاظ هزینه های سنگین قطعات یدكی بیشتر شده و در حالت احتیاج به یك سیستم مدیریتی می باشد تا با استفاده از افراد فنی و با تجربه در سیاستهای سازمان تعدیلاتی صورت دهند.
آنجایی كه نیاز است از سیاستهای متمركز پیروی نمایند، این عمل صورت گیرد و در جایی كه باید سیاستهای غیر متمركز بكار روند با تعدیل سیاستهای متمركز هدف سازمان تامین شود.
با توجه به وسعت هر شركت و سازمانی و با توجه به شرایط محیط كار و همچنین با در نظر گرفتن میزان اتوماسیون شركت در خطوط تولید با مشاوره ای فنی باید برنامه ریزی نگهداری و تعمیرات با برنامه ریزی و تعمیرات با برنامه ریزی قبلی یا بدون برنامه ریزی قبلی انتخاب شود.
اگر در كارخانه ای هدف بهبود كمیت تولیدی با ثابت در نظر گرفتن میزان كیفیت كالا است باید از تعمیر و نگهداری اصلاحی استفاده كرد.
اگر در شركتی هزینه های مربوط به بازرسی در حد پایینی قرار دارد بهتر است از شیوه تعمیر و نگهداری پیشگیری استفاده نمود. به طور كلی بر اساس وضعیت كل هزینه ها و بودجه ای شركتها باید برنامه ریزی های اساسی صورت پذیرد.
اگر هنوز در كارخانه ای مطالعه بر روی انتخاب یك سیستم مدیریت نگهداری و تعمیرات جامع صورت نگرفته است بهتر آن است تا به وسیله ای طرح مساله و حل آن در قالب مدل برنامه ریزی خطی و یا ارتباط دادن آن با متغیرهای خارجی نظیر بازار و هزینه های تامین قطعات یدكی از داخل و خارج كشور و حل مساله اخیر از طریق مدلهای ریاضی غیر خطی بهترین سیستم مدیریت نگهداری و تعمیرات انتخاب شود و مورد بهره برداری قرار گیرد. ممكن است لازم شود تا از سیستم كامپیوتری استفاده شود. در حالت كلی تر ممكن است كه چند سیستم با هم تلفیق شده و یك سیستم مشترك با توجه به آنالیز هزینه ها انتخاب شود.
در همه موارد بالا نظر مدیریت كل شركت اهمیتی خاص داشته و با كامل بودن مدارك و پرونده های مربوط به سوابق ماشین آلات و تجهیزات ایمنی، خدمات و بالاخره نگهداری و تعمیرات می توان با یك برنامه ریزی دقیق بهره وری از منابع واحدهای تولیدی را افزایش داد.


-6- وضعیت موجود P.M شركت
در حال حاضر شركت با منابع انسانی و غیر انسانی اعم از متخصصین، تكنسینها و نیروهای كارگر معمولی و تجهیزات نگهداری و تعمیرات اقدام به عملیات نت می نماید و مهارتهای انسانی در جهت تعمیر و نگهداری دارائیهای تولید شركت خوب بوده لذا واحدهای مختلف نت با كادر مجربی كه در اختیار دارد تمام فعالیتهای انجام شده بر روی تجهیزات تولیدی را در فرم گزارش فعالیتها ثبت و به واحد صنایع ارسال می كند. تا اینجای كار نگهداری و تعمیرات بر مبنای تجربیات پرسنل پیش می رود و واحد برنامه ریزی در جهت ارائه برنامه كاری نت روزانه، هفتگی، ماهانه و سالانه موجود است و دارای سیستم اطلاعاتی قوی بوده.
3-7- وضعیت موجود پرسنل تعمیرات و نگهداری كارخانه :
وضعیت پرسنل تعمیرات و نگهداری بدین صورت است كه مدیر P.M در راس قرار دارد و در یك شیفت كاری (عادی) مشغول به فعالیت هستند كه یك سرگروه و 5 پرسنل و 3 نفر سرویس كار ماشین آلات جهت انجام سرویس دهی دستگاهها (روغن كاری و گریس كاری) دستگاهها مشغول بكار می باشند كه در كل می توان گفت كه تمام فعالیت ها توسط مدیر P.M هماهنگ شده و جهت انجام به پرسنل ذیربط ارسال می گردد كه در صفحات بعد شرح وظایف كل قسمتهای P.M به تفكیك آورده شده.
3-8- شرح وظایف پرسنل نگهداری و تعمیر :
همانگونه كه می دانیم در هر سازمانی سطوح و رده های مختلف شغلی وجود دارد. در تشكیلات اداری و نگهداری و تعمیرات نیز لااقل سه سطح از مسئولیت را می توان تعریف نمود:
- سطح مدیریت و سر مهندسی
- سطح نظارت و سرپرستی
- سطح اپراتوری و كارگری
بطور خلاصه اگر تمامی برنامه های نگگهداری و تعمیرات را به تعمیر میان مدت و كوتاه مدت تقسیم كنیم می توانیم وظایف و فعالیتهای دخیل در هر كدام از برنامه های فوق را به حداقل سه سطح مسئولیت اشاره شده در بالا، مربوط بدانیم. نتیجه اطلاعات فنی و ارائه آن جهتبرنامه ریزیها بایستی توسط مهندسین ناظر صورت گیرد. معهذا تمامی امور نظارت برنامه ریزی و كنترل از وظایف سر مهندسین و سطوح مدیریت سازمان نگهداری و تعمیر است. مسئولیت طرح میان مدت و كوتاه مدت كار توسط سطوح مهندسی ناظر و انجام برنامه های كوتاه مدت و روزمره و ساده و تعمیرات و بازرسی با سطوح عملیاتی و سركارگرها می باشد. معهذا ریز وظایفی كه كلا پرسنل قسمت نگهداری و تعمیر بعهده دارند، عبارتند از :
1-   مسئولیت نگهداری ماشین آلات و نظارت كنترل آن
2-   مسئولیت نگهداری ساختمانها و نظارت به خدمات
3-   مسئولیت كارگاهها (انجام تعمیرات جزیی و كلی، جوشكاری، تعویض و یا ساخت قطعات)
4-   طرح و نظارت به كارهای اصلی (ساخت و نصب و اجرا، انتقال و راه اندازی)
5-   برنامه ریزی جهت مواد مورد مصرف بخار، برق، روغن، مواد و ...
6-   مسئولیت امور مهندسی كارخانه (حمل و نقل ماشین آلات، كنترل سیستمها، مدرنیزه كردن اصلاحات جایگزینی و ... )
7-   اتخاذ تصمیمات جهت ایمنی در برابر آتش سوزی، بكارگیری پرسنل فنی، تحقیقات درون كارگاهی و توسعه تسهیلات حسب  وسعت و گستردگی سازمان، انجام وظایف فوق با مسئولیت مدیران.

1-   آیا تعمیر قطعات در داخل كارخانه انجام می شود یا خیر؟
خیر . بیشتر قطعات برقی هستند و حتی المقدور از بازار داخل تهیه می شود.
-تعمیرات بصورت كلی در داخل كارخانه انجام می شود و خیلی محدود است كه برای تعمیر یك دستگاه متخصصین از خارج كارخانه بیاورند. متخصصین بخشی از دستگاه را كنترل می كند و با توجه به قدرت دستگاه از سیستم كنترلی رایج استفاده كرده.
-از سیستم های جدیدتر- كارتر و ساده تر كه همان كار را انجام می دهند استفاده می شود و اگر دستگاه مدرن باشد به طبع مدرن بودن جنبه تخصصی بیشتری دارد و باید از شركتهایی كه متخصص تعمیر كار دارند استفاده كنند.
-بخشی از كارهای تعمیراتی كه جنبه تخصصی دارد مثل خودروهای شركت در داخل شركت تعمیر می شود تعمیر موتور ولی كارهایی مثل صافكاری- نقاشی- جلوبندی سازی در خارج از شركت انجام می شود. بعضی از قطعات نیاز به تعمیر خاص دارد كه در این مواقع قطعه از شركت خارج می شود و طبق درخواستی كه ارائه می گردد به خارج از شركت از طریق واحد تداركات در واحد بازرگانی به خارج از شركت ارجاع می شود، با واحد تعمیرات نت و فنی- مهندسی، بستگی به نوع قطعه ای كه خارج از شركت می فرستند دارد.
2-   وقتی قطعه ای خراب شود آیا وظیفه گروه نت است كه به انبار بگوید یا اینكه انبار خودش مستقل اقدام می كند؟
سفارشاتی كه اولی بار انجام می گیرد و سابقه انبار ندارند باید P.M سفارش بزند. ولی وقتی كه سابقه پیدا كرد موجودی باید حفظ شود. (فرم بازرسی خرید) بررسی شده و كیفیت آن محصول را مورد بازرسی قرار می دهند و قطعه بدون اطلاع PM و اعضای مدیر PM  خریداری نمی شود. بلكه انبار طی فرمی به مدیر PM ارسال داشته و با تایید و بررسی مدیر PM قطعه خریداری شده.
3-   آیا برای هر قطعه طول عمر مفید در نظر گرفته شده است؟
خیر- عمر استاندارد در نظر گرفته می شود.
4-   تا چه اندازه شعار اول نگهداری بر تعمیرات عمل می شود؟
حتی الامكان از این امر پیروی شده، سرویس نگهداری روزانه- هفتگی- ماهانه و سالانه صورت می گیرد و كوچكترین شك قبل از اینكه دستگاه متوقف شود تعمیرات اصلاحی روی آن صورت می گیرد.
5-   آیا كارخانه از سیستم مكانیزه استفاده كرده است یا خیر؟ خیر
6-   آیا یك برنامه نگهداری و تعمیرات پیشگیری بطور سازمان یافته و رسمی برای عملیات PM وجود دارد؟
بله- سالانه در عید و تابستان توسط PM انجام می شود.
7-   آیا برای هر یك از پرسنل نگهداری و تعمیرات مسئولیت و وظیفه خاصی در نظر گرفته شده است؟
بلی- مسئول آرشیو- مهندس فنی- برق و ... هر یك وظایف خاص خود را دارند.
10- آیا بازرسان بطور تمام وقت جهت بازرسی در نظر گرفته شده اند؟
خیر – نیازی نیست بر اساس تجربه، قبل از تعطیلات سالیانه بازرسی می شود.

قیمت فایل فقط 11,700 تومان

خرید

برچسب ها : گزارش کاراموزی تعمیرات نگهداری ایران خودرو , کاراموزی تعمیرات نگهداری ایران خودرو , کارورزی تعمیرات نگهداری ایران خودرو , دانلود گزارش کارآموزی تعمیرات نگهداری ایران خودرو , تعمیرات نگهداری ایران خودرو , تعمیرات , نگهداری , ایران خودرو

نظرات کاربران در مورد این کالا
تا کنون هیچ نظری درباره این کالا ثبت نگردیده است.
ارسال نظر