امروز: جمعه 10 فروردین 1403
دسته بندی محصولات
بخش همکاران
بلوک کد اختصاصی

کارآموزی مدیریت انبار و انبار داری

کارآموزی مدیریت انبار و انبار داری دسته: گزارش کارآموزی و کارورزی
بازدید: 31 بار
فرمت فایل: doc
حجم فایل: 113 کیلوبایت
تعداد صفحات فایل: 45

انبار داری عبارت است از فعالیت های مرتبط با تهیه، نگهداری، تحوسل مواد و اقلام مورد نیاز سازمان در زمان مناسب می باشد به عبارت دیگر انبار داری، عبارت است از دریافت جنس یا کالا از خارج انبار و نگهداری آنها طبق نظم و اصول که متضمن سهولت در تحویل و صدور و دریافت و ورود با صرف حداقل وقت و نیروی کار باشد و اجناس کالای مورد لزوم قسمت ها و خریداران در حدا

قیمت فایل فقط 24,700 تومان

خرید

انبار داری:

انبار داری عبارت است از فعالیت های مرتبط با تهیه، نگهداری، تحوسل مواد و اقلام مورد نیاز سازمان در زمان مناسب می باشد. به عبارت دیگر انبار داری، عبارت است از دریافت جنس یا کالا از خارج انبار و نگهداری آنها طبق نظم و اصول که متضمن سهولت در تحویل و صدور و دریافت و ورود با صرف حداقل وقت و نیروی کار باشد و اجناس کالای مورد لزوم قسمت ها و خریداران در حداقل زمان و در اسرع وقت تحویل گردد.

انبار محل و فضایی است که یک یا چند کالای بازرگانی، صنعتی و مواد اولیه و یا فرآورده های مختلف که براساس یک سیستم صحیح طبقه بندی و تنظیم گردیده در آن نگهداری می شود.

به عبارت دیگر زمانی که انبار صحبت می شود در حقیقت از محلی سر پوشیده یا فضای صحبت می گردد که در آن مواد اولیه، مواد کمی، محصولات، اعم از ساخته و نیمه ساخته، اجناس خریداری شده، مواد و لوازم مصرفی، قطعات یدکی، ماشین آلات و ابزار آلات و اجناس اسقاط نگهداری می شود.

مدیریت انبار:

مدیریت انبار، فرآیندی است که به وسیله آن فعالیت های فردی و گروهی به منظور تحویل گرفتن، نگهداری و تحویل دادن هر گونه کالا و اجناس و کنترل موجودی های انبار را در جهت اهداف مشترک سازمانی همسو هماهنگ و هدایت می نماید.

لازم به ذکر است مدیریت انبار صرف نظر از انجام وظائف و تکالیف اداره انبارها که ناشی از انجام مراحل و اصول انبار داری می باشد، به عنوان یکی از مدیران در سطوح مدیریتی سازمان وظیفه یک مدیر را در اداره امور انبارها اعم از برنامه ریزی، سازماندهی، تصمیم گیری، هدایت و رهبری و بسیج امکانات و منابع و کنترل را هم به انجام می رساند.

درخواست خرید:

برای درخواست خرید مواد اولیه و سایر کالا ها باید به نوع و ارزش، تعداد مصرف در شرکت توجه کرد این شرکت خریدهای خود را در کمترین زمان ممکنه برای ارسال تولید، تا هم فضای انبار موادی که احتیاج مبرم به آن نیست اشغال نشود و هم ارزش زمانی پول حفظ گردد یعنی مدیریت زمان به درخواست های خرید اعمال می گردد.

در ابتدای سال طبق یک برنامه کلی پس از مشخص شدن سفارشات از روی برنامه ریزی درخواست مواد اولیه داده می شود و برگ درخواست خرید پر می گردد.

نحوه تکمیل کردن برگه درخواست خرید:

برگه درخواست را واحد برنامه ریزی تکمیل کرده؛

در قسمت شرح: مواد مورد نیاز شرکت:

کد کالا: با توجه به جدول شماره 3 مثال میلگرد با کد 01 ؛

در قسمت واحد: واحد اندازه گیری مواد مورد نیاز مثال میلگرد kg ؛

در قسمت مقدار: که شامل دو قسمت، قسمت درخواستی و تصویبی،

درخواستی: مقدار درخواستی را قسمت برنامه ریزی پیشنهاد می دهد و اگر این مقدار مورد تصویب کنترل کیفیت قرار گرفت در قسمت تصویبی نوشته شده در قسمت موجودی انبار هم آن مقدار موادی که در حال حاضر تا رسیدن مواد در خواستی وجود دارد نوشته می شود.

درخواست خرید در 3 نسخه تنظیم می شود:

برگه سفید: به پشتیبانی ارسال برگه زرد به واحد برنامه ریزی ؛

برگه آبی: به واحد کنترل کیفیت برای بایگانی ارسال می گردد.

واحد بازرگانی با توجه به سرمایه در دست داشته و با محاسبه بار مالی درخواست خرید: خرید کلی یا چند نوبت به صورت نقدی اعتباری موافقت می نماید، بعد از موفقیت واحد بازرگانی مواد از طریق:

- واحد تدارکات خریداری می شود؛

جنس خریداری شده ابتدا در انبار کالای موقت ذخیره می شود و طی برگ رسید موقت کالا به واحد کنترل کیفیت جهت بازرسی و تایید ارسال می گردد.

و در صورت عدم تایید این واحد عودت داده خواهد شد و اگر مورد تایید قرار گرفت فرم رسید موقت کالا در دو نسخه سفید در انبار و نسخه سبز مربوطه به بازرگانی بایگانی می گردد.

- پس تایید واحد کنترل مواد از انبار موقت به انبار مواد اولیه منتقل می شود.

در این حالت برگ سفید و دریافت کالا توسط انبار دار شرکت تکمیل می گردد.

در دو نسخه تهیه تولید به انبار داری به نسخه صورتی به حسابداری ارسال می گردد.

هر یک از مواد موجود در انبار اتیکت شناسایی کالا دارند.

شامل: نام کالا: اسم جنس نوشته می شود.

کد کالا: که تشکیل شده از حروف لاتین و اعداد ریاضی می باشد که این دستور العمل در جدول 1 تا 4 راهنمای کد گذاری شرکت مشخص شده است:

نام تامین قطعات: نام شرکت کننده قطعات؛

کد تامین کننده: هم کارخانه تامین کننده مواد ایران پالارد و طرف قرار داد با این شرکت دارای کد است که در اتیکت نوشته می شود.

در قسمت، تعداد / مقدار و مواد خریداری شده بر حسب واحد اندازه گیری نوشته می شود.

برگ سفید اتیکت شناسایی بر روی محموله در انبار مربوطه نصب می شود و برگ آبی در انبار بایگانی می گردد.

برای خروج کالا از انبار به تولید مراحل زیر باید صورت گیرد.

مرحله اول: توسط واحد تولید برگها درخواست کالا تکمیل می شود در دو نسخه سفید و صورتی و به امضاء درخواست کننده بعد از این مرحله با تکمیل فرم سفارش قطعه مذکور حواله و به انبار صادر نموده  تا مواد اولیه از انبار خارج به واحد تولید ارائه می گردد.

در برخی از شرکت ها، به علت محور قرار گرفتن تولید، انبارها زیر نظر واحد برنامه ریزی قرار دارد حال آنکه واحدهای تولید، تحت نظر مدیر فنی کارخانه قرار دارد.

در سازمانهای بزرگ، مدیریت واحد برنامه انبار معمولاً مستقل و تحت نظر مدیر انبار است که او نیز مستقیماً زیر نظر مدیر عامل انجام وظیفه می کند.

در سازمانهای دولتی و برخی موسسات غیر انتفاعی، واحد انبار معمولاً زیر نظر کار پردازی و یا تدراکات اداره می شود که این واحد، خود نیز یکی از واحدهای تابعه امور اداری محسوب می شود.

از سوی دیگر ساختار سازمانی انبارها مشخص کننده تعداد انبار و مشاغل موجود در هر رده سازمانی می باشد و منظور از رده سازماندهی، تقسیم بندی  مسئولیت های مختلف در کلیه سطوح انبارها براساس سلسله مراتب و سطوح گزارش دهی می باشد.

برای آشنایی بیشتر به ساختار سازماندهی موارد فوق الذکر چند نمونه ساختار سازماندهی انبار نشان داده می شود.

ساختار سازمانی: انبارها  زیر نظر مدیریت برنامه ریزی و تولید،

ساختار سازمانی : انبارها زیر نظر تدارکات و کار پردازی که زیر مجموعه  امور اداری است.

روابط و وظائف متقابل انبار با سایر واحدها:

انبار بنا به نیاز همه واحدها، عموماً با کلیه بخشها و واحدها و کارکنان آن بطور مداوم در تماس و ارتباط می باشد. این ارتباط و تماس چه در مورد تحویل گرفتن و نگهداری و تحویل دادن مواد و کالا و چه در مورد مبادله اسناد مدارک و حسابهای آن می بایستی مبتنی بر اصول و ضوابط پایدار و مدرن رسمی  و در چارچوب نظام اداری و عملیاتی سازمان انجام شود و نباید مناسبات شخصی و غیر اداری جایگزین آن گردد.

در عین حال، انبار به عنوان یک واحد خدماتی برای ارتقای سطح کیفی خدمات خود نیاز به همکاری متقابل رد و بدل کردن اطلاعات با سایر واحدها به منظور پاسخ گویی به نیاز هایی سازمان دارد. انبار به عنوان یک حلقه ارتباطی با سایر واحدهای یک سازمان همانند هسته مرکزی یک عنصر تلقی می شود که سایر واحدهای یک سازمان مانند الکترون بدور این هسته مرکزی حلقه زده و به گرد آن چرخند و ارتباط تعاملی با یکدیگر بوجود می آوردند.

باید افزود که برقراری روابط متقابل انبار با سایر واحدهای یک سازمان به منظور رفع نیازهای دو طرف، منوط به قراری ارتباط تعاملی روشن و منطقی و انجام وظائف هر یک از طرفین در متقابل یکدیگر می باشد. عمده وظائف و ارتباط انبار با سایر واحدهای یک سازمان به شرح ذیل بیان می شود.

1 ) واحد بازرگانی :

اگر واحد بازرگانی یک سازمان از سه بخش اصلی خرید، فروش و توزیع تشکیل شده باشد، هر یک از قسمت ها وظائف و نیازهای مخصوص به خود را خواهد داشت که انبار در مقابل  با هر یک قسمت های واحد بازرگانی قرار خواهد گرفت.

2 ) واحد تولید:

رابطه انبار با واحد تولید و بلعکس آن از نوع فعالیت های مستمر و روزانه موسسات تولیدی بشمار می رود به دلیل مراجعات مکرر و تحویل و تحول انواع مواد و کالاها  و لوازم که دفعات متعدد بین این دو واحد ارتباط تنگاتنگی با یکدیگر دارند.

رابطه انبار با واحد مالی در هر سازمان به وجود یا عدم وجود سیستم های مالی عملیاتی و همچنین به شدت وضعف کنترل های داخلی موجود آن سازمان بستگی دارد.

ایجاد ارتباط متقابل این دو واحد می تواند ضامن حفاظت اموال و دارایی های یک سازمان و ارائه گزارشات مطلوب مالی و عملکردی مدیریت در مقابل صاحبان سرمایه و سایر اشخاص با سازمان باشد. چون انبار در مقابل کلیه مواد و کالاهای وارده  و صادره از انبار مسئولیت دارد و از طرفی چون که موجودی های انبار بخش عمده ای از نقدینگی و دارایی هایی جاری یک سازمان را تشکیل می دهد وظیفه و مسئولیت واحد مالی در تامین تورینگی یکی از وظائف اصلی امور مالی خواهد بود. بنابراین برقراری رابطه و همکاری متقابل و انجام وظائف این دو واحد در قبال یکدیگر اجتناب ناپذیر است.

6 ) واحد امور اداری:

شاید این تصور وجود دارد که انبار جایگاهی است که اغلب کارکنان ناراضی و یا افرادی که ناسازگاری با مدیران و روسا و کارکنان سایر قسمت ها دارند به آنجا فرستاده می شوند. برای بر طرف کردن این تصور غلط و عامیانه از انبار از یک سو و خدمات رسانی و تامین رفاه به کارکنان انبار از سوی دیگر برقراری رابطه انبار با واحد ضروری است.

یکی از مسائل با اهمیت که در ارتقای سطح کیفی و کارایی و اثر بخش انبار بسیار موثر است، ایجاد انگیزش و ارتقاء سطح مهارت کارکنان انبار است که این موضوع بدون همکاری واحد اداری با واحد انبار علمی خواهد شد. همکاری واحد اداری در زمینه برنامه ریزی و سازماندهی انبار و تامین نیروی انسانی مورد نیاز انبار و نظایر آن ضروری می سازد که واحد اداری بطور موثر اقدامات لازم را به عمل آورد.

عمده وظائف انبار:

قسمت اعظم سرمایه های بسیاری از سازمانهای دولتی، موسسات صنعتی و تولیدی؛ در موجودی انبار آنها انباشته شده است. بنابراین نگهداری و در دسترس سریع و به موقع اقلام مورد نیاز را می توان بخشی از وظائف مدیریت آن سازمان محسوب نمود. امروزه موسسات تولیدی و صنعتی به اهمیت کنترل مواد و قطعات و استفاده از سیستم های کنترل موجودی انبار به عنوان ابزار مدیریتی واقفند  و به همین منظور اقدامات جدی جهت برقراری آن مبذول  داشته اند و برقراری دوره های آموزشی برای آن دسته از پرسنلی که با امور انبارها سرو کار دارند شامل مدیر انبار، سرپرست انبار، رئیس انبار، مسئول انبار و انبار دار  ارشد و کمک انبار دار و مسئول کاردکس انبار، متصددی بررسی موجودی، مسئول کنترل کیفیت کالا در انبار و تحویل دار  در انبار کلیه سازمانها به انجام می رسد.

حال عمده وظائفی که گروه انبار  داران بر عهده دارند به شرح ذیل بیان می شود.

1 ) پیشنهاد روش های مناسب انبار داری و اجرای آن،

2 ) همکاری با حسابداری صنعتی و واحد سفارشها در مورد تعیین حداقل و حداکثر و نقطه سفارش؛

3 ) تحویل گرفتن اجناس و کالاهای خریداری شده طبق اسناد و مدارک خرید؛

4 ) صدور قبض انبار یا برگ رسید جنس به انبار پس از تحویل گرفتن کالا؛

5 ) صدور حواله انبار هنگام تحویل دادن کالا؛

6 ) صدور فرمهای مرجوعی و برگشت از خرید و سایر فرم های مشابه؛

7 ) طبقه بندی و تنظیم کد گذاری کالا و اجناس؛

8 ) ثبت مشخصات و تعداد اجناس وارده و صادره در دفاتر و کارت های انبار و برنامه نرم افزاری مربوطه؛

9 ) بایگانی اسناد و مدارک انبار؛

10 ) حفظ و حراست اجناس و رعایت اصول ایمنی در انبار؛

11 ) همکاری با گروهی که مسئولیت انبار گردانی را بر عهده دارند.

12 ) ارائه گزارشهای لازم به مقامات مافوق؛

گروه انبار داران و وظائف آنان:

از آنجایی که سازمان انبار از قسمت های مختلف با سر پرستی و مدیریت اشخاص که دارای وظائف و مسئولیتی های معین می باشد تشکیل شده که به اهم افراد و وظائف آنان می پردازیم. در عین حال افراد فوق صرف نظر از این که در کلیه مراحل انبار داری  دخالت دارند باید دارای مشخصات و خصوصیات و وظائف ویژه ای باشند که ضمن داشتن توانایی انجام عملیات انبار داری، قادر به ایفای وظائف و مسئولیت های خود باشند.

مدیر انبارها:

مدیر انبارها عموماً زیر نظر یکی از مدیران ارشد هر موسسه و یا سازمان انجام وظیفه می نماید و کلیه گزارشات و نظرات و پیشنهاد های خود را به بالاترین مقام سازمانی خرید در آن قسمت تسلیم می نماید و می بایست به امور انبار داری و روش های مختلف آن آگاهی کامل داشته باشد. عمده وظائفی که بر عهده مدیر انبار ها می باشد به شرح ذیل است.

1 ) سرپرستی کارکنان انبار؛

2 ) فراهم آوردن امکانات لازم برای آموزش صحیح سیستم انبار داری به منظور افزایش کارایی کارکنان  انبار و اثر بخشی انبارها در سازمان از طریق آموزش مداوم خود و کارکنان انبار .

3 ) رفع مشکلات مربوط به امور انبار داری اعم از اداری، انسانی ومشاوره با ساریر مدیران در سازمان و یا هر واحد دیگری که به گونه ای با انبار سر و کار دارند.

4 ) حفظ و حرایت انبار ها در برابر دزدی، آتش سوزی و عیوب و کم شدن کالا ها و جلوگیری از سوء استفاده احتمالی

5 ) اجرای بودجه مصوب انبارها

6 ) اجرای سیستم و روش انبار داری مصوب توسط مقامات مجاز سازمان

7 ) مراقبت در ارسال گزارشهای ماهیانه انبار ها و سایر مکاتبات و انجام امور اداری

انبار داران :

انبار داران زیر نظر مدیر انبار ها انجام وظیفه می نمایند و علاوه بر داشتن سواد خواندن و نوشتن کافی، آگاهی لازم از امور انبار داری و روحیه صداقت و امانتداری را باید دارا باشند. عمده وظایفی را که انبار داران بر عهده دارند عبارت است از :

1 ) تحویل اجناس خریداری شده و مورد نیاز سازمان و رسیدگی و بررسی طبق اسناد و مدارک.

2 ) صدور برگه در خواست خرید کالا به واحد تدارکات داخلی و یا سفارشات خارجی در صورت عدم وجود موجودی.

3 ) مراقبت و نگهداری کالاها از سرقت، صدمه، ضایعه، حوادث ناشی از طبقه بندی یا قفسه بندی و چیدن اقلام در انبار.

4 ) پیش بینی، برنامه ریزی و کنترل مواد و انجام بایگانی کلیه اسناد و مدارک مربوط به انبار.

5 ) صدور قبض انبار پس از دریافت کالا و حواله انبار هنگام تحویل دادن کالا به متقاضی و فرم های مرجوعی در صورت برگشت کالا و سایر فرم های مربوط به انبار و ثبت صادره و وارده در دفاتر و کارت های مربوط و برنامه نرم افزاری.

6 ) تهیه گزارشات لازم در خصوص ضایعات، موجودی ها و نظرت اصلاحی و سایر گزارشهای مورد نیاز مدیریت.

7 ) همکاری با کلیه واحد ها و افرادی که به نحوی با انبار مناسباتی دارند مثل حسابداری انبار.

8 ) همکاری با حسابرس داخلی (در صورت وجود) ، حسابرسان مستقل و بازرسان موسسه و یا سازمان، کارکنان امور مالی و مدیریت برنامه ریزی تولید و نظایر آن و انبار گردانی دوره ای و یا سالیانه که برای موجودی برداری یا کنترل به انبار مراجعه می نمایند.

کارمندان انبار :

عملیات ثبت و نگهداری اسناد و مدارک انبار می بایست به صورت سیستماتیک ثبت و نگهداری شود ، (امروز از طریق سیستم رایانه سرعت عمل و دقت بسیار بالا برده است) در این صورت وجود کاردکس نویسان در انبار و حسابداری انبار ضرورت پیدا می کند که عموماً دقت و امانت در کار از سواد کافی برخوردار و به امور حسابداری و انبار نیز آشنایی دارند.

شرح وظائف فردی که امور ثبت کارت های انبار و صادر کنندگان رسید و حواله و سایر اسناد انبار را به انجام می رساند عبارت است از :

1 ) نوشتن کارت مشخصات اجناس و کالا های انبار (موجودی ها) در کارت مشخصات کاردکس و تعیین شماره هر یک از آنها طبق روش موجود به کمک انباردار.

2 ) تنظیم کارتهای مشخصات اجناس در جعبه کاردکس و ثبت موجودی های هر کدام در کارتها.

3 ) ثبت مقادیر کالاها و اجناس وارده از طریق رسید انبار در ستون وارده و ثبت مقادیر کالاها یا اجناس صادره از روی برگ حواله انبار در ستون های مربوط.

4 ) تعیین موجودی هر کالا به محض عمل کردن یک وارده و یا صادره در کارت انبار.

5 ) جلوگیری از ثبت مدارک فاقد امضای مجاز و اطلاع آن به مدیر انبار ها و انبار مربوطه برای اخذ امضای مسئول واحد درخواست کننده.

6 ) توجه به رسیده ها و حواله های انبار از لحاظ تطابق مشخصات و نام آنها با شماره های کالای مربوطه و رفع اشکال موجود و اصلاح آن.

7 ) توجه به بالاترین حد موجودی کالا در موقع ثبت کاردکس از روی رسیدهای انبار و تهیه گزارش اجناسی که مقدار موجودی های آنها از حداکثر گذشته است.

8 ) تعیین شماره برای هر کالای جدید که برای اولین بار به انبار سازمان وارد می شود.

9 ) تهیه گزارش ماهانه موجودی ها از روی کاردکس طبق فرم مورد نظر.

10 ) همکاری با انبار داران برای کنترل موجودی ها و همین طور با حسابرسان و بازرسان به صورت عند اللزوم.

سایر کارکنان انبار :

رانندگان لیفتراک و جراثقال و نیز اشخاصی که بوسیله نیروی بدنی و جسمانی خود نسبت به تخلیه، بارگیری و حمل و جابجایی اجناس و کالاهای مختلف در انبار فعالیت می کنند از جمله سایر کارکنان انبار محسوب می شوند.

همچنین نظافتچی، آبدارچی، نگهبانان انبار و نظایر آن از جمله سایر کارکنان انبار نیز به شمار می رود که با توجه به ماهیت کاری هر یک از وظائف خاص خود برخوردار هستند.

انواع انبار ها :

تقسیم بندی و نام گذاری انبار ها به روشهای متعدد و متفاوتی می تواند صورت گیرد که به عمده موارد آن اشاره می نمائیم.

اصولاً انبارها از حیث نوع مصالح به کار رفته در آن دارای تقسیم بندی ذیل می باشد.

1 ) انبارهای آجری :

عمدتاً در اینگونه انبارها از مصالح ساختمانی آجر و چوب استفاده می گردد و به همین دلیل به آن <انبار آجری> گفته می شود و معمولاً در مناطقی که دارای آب و هوای گرم است، ساخته می شود.

2 ) انبارهای فلزی :

در ساخت این گونه انبار ها عمدتاً از انواع حلب و ورقه های آهنی و گالوا نیزه در ابعاد و اندازه های مختلف استفاده می گردد.

3 ) انبارهای چوبی :

در اینگونه انبار ها، عمده ترین مصالح به کار رفته چوب می باشد که به همین نام هم خوانده می شود عموماً این گونه انبار ها در ابعاد بزرگ ساخته نمی شود و در نواحی جنگلی و رطوبتی مورد استفاده قرار می گیرد.

4 ) انبار های متفرقه :

این گونه انبارها به صورت چادری و یا در داخل کوره به صورت زاغه و یا در عمق زمین مانند سردابه و غیره مورد استفاده قرار می گیرد. در عین حال انبارها از حیث فرم ساختمان و گروه کالاها تقسیم بندی های متعدد دارد که به تقسیم بندی انبار ها از نظر فرم ساختمانی می پردازیم.

الف ) انبار های پوشیده :

این نوع انبار هات تمام اطرافش بسته است و دارای سقف بوده و از وسایل ایمنی کامل برخوردار است این گونه انبارها برای اقلامی که حفاظت آنها به دلایل مختلف ضروری است مورد استفاده قرار می گیرند.

ب ) انبار های سر پوشیده یا هانگارد :

این نوع انبار ها دارای سقف بوده و چهار طرف آن باز است و فاقد حفاظ جانبی می باشد. این نوع انبارها کالاها را فقط از باران و آفتاب حفظ می کند. نمونه ای از این انبارها پمپ بنزین می باشد.

ج ) انبار های باز یا محوطه :

این انبار ها به صورت محوطه بوده و جهت نگهداری ماشین آلات و لوازم سنگین و حجیم و خودرو که به خودی خود در مقابل اثرات جوی مقاومند و یا بسته بندی محکم داشته و به صورت قابل قبولی ایزوله شده اند به کار می روند.

تقسیم بندی دیگر انبارها بر اساس گروه کالا ها می باشد که عبارتند از :

گروه اول . انبار کالاهای معمولی :

منظور از انبار کالاهای معمولی، انباری است که خصوصیات مواد و اقلام، ما را به استفاده از وسایل و تجهیزات مخصوص جهت کنترل شرایط آن مجبور نمی سازد.

گروه دوم . انبار مواد آتش زا و انفجار :

در این گونه از انبارها باید نوع ساختمان محل انبار و موقعیت محلی و سیستم های ایمنی و اطفاء حریق به طور کامل رعایت شود. در واقع سخت افزار انبار از اهمیت برخوردار است.

گروه سوم . انبار مواد شیمیایی :

مواد شیمیایی مثل اسیدها و روغن ها و الکل و تینرها و غیره موادی می باشند که درجه حررات کم شعله ور می شوند. انبار مواد شیمیایی باید خشک و خنک و دارای تهویه کامل باشد و وجود کپسول آتش نشانی مخصوص به تعداد لازم در این گونه انبارها ضروریست.

گروه چهارم . انبار کالاهای فاسد شونده :

این گروه از انبار ها شامل مواد غذایی و سبزیجات و سایر کالاهای فاسد شدنی که دارای مدت زمان مصرف خاص می باشد و عمدتاً در کنار رعایت کلیه موارد ایمنی از سردخانه و یخچال برخورد است می باشد. سرد خانه ها خود بر حسب نوع مواد و اقلامی که در آن نگهداری می شوند به دو بسته سرد خانه های بالای صفر و سرد خانه زیر صفر درجه سانتیگراد تقسیم و مورد استفاده قرار می گیرند.

گروه پنجم . انبار مواد گران قیمت :

در این گونه از انبارها کالاهای که از حیث قیمت و یا ارزش منحصر به فرد هستند نگهداری می شوند.

گروه ششم . انبار مواد فله ای (سیلو) :

در این نوع از انبارها مواد و کالاهایی مثل غلات و گندم که قابلیت نگهداری به صورت فله را داراست موجود می باشد. خصوصیات ویژه این اقلام، نحوه طراحی و ساخت آنها را از سایر انواع انبار جدا می سازد. برای مثال، حمل و نقل جامد فله ای عمدتاً بوسیله سیستم های نقاله و انتقال مواد مایع فله ای توسط موتور پمپ های الکتریکی و لوله های فولادی مخصوص صورت می گیرد.

قیمت فایل فقط 24,700 تومان

خرید

برچسب ها : مدیریت انبار و انبار داری , گروه انبار داران و وظائف آنان , کارمندان انبار , انبارهای آجری

نظرات کاربران در مورد این کالا
تا کنون هیچ نظری درباره این کالا ثبت نگردیده است.
ارسال نظر